Herdenking en Kranslegging

woensdag 4 mei 2022

Herdenking en Kranslegging op Grote Kerkhof: 19.55 uur
Na afloop nagesprek en gezamenlijke koffie in het Stadhuis

Op woensdag 4 mei is in Deventer de jaarlijkse herdenking om 20.00 uur op het Grote Kerkhof, gevolgd door de Twee-minuten-stilte en de Kranslegging. Ook namens COC Deventer zal een bloemstuk worden gelegd.

Om 19.00 uur is een herdenkingsmoment bij de volgende monumenten: Twentol monument (Snipperlingsdijk), Indië monument (Grote Kerkhof), Etty Hillesum monument (Kapjeswelle), Verzetsmonument (Verzetslaan). Bij ieder monument wordt een krans gelegd en een toespraak gehouden. Daarna volgt een Stille Tocht naar het Grote Kerkhof, waar de gezamenlijke herdenking plaatsvindt.
Om 19.55 uur legt burgemeester Ron König een krans. Hierna volgen de twee minuten stilte. Aansluitend zijn er verschillende muziekuitvoeringen en voordrachten.
Iedereen is na afloop van harte welkom in het stadhuis voor een nagesprek en gezamenlijke koffie.

Bekijk hier het programma op 4 mei in Deventer

Klik hier wanneer je meer wilt weten over de geschiedenis van de herdenking door COC Deventer