Achterhoek Pride in maand juni

De gehele maand juni wordt diversiteit gevierd in de Achterhoek. Omdat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht geslacht, gender, geaardheid, afkomst of religie is de slogan ‘TROTS in de Achterhoek’. En daar mag dan best de speciale Achterhoekse LHBTI+ vlag voor uitgehangen worden!

De Achterhoek Pride is een initiatief vanuit de klankbordgroep Regenbooggemeentes Oost Gelre en Winterswijk. Op de agenda staan o.a. een Popfestival, kerkdienst, literair café, kooroptreden, Pride wandeling, Gaycafé, expositie, films en lezingen. Kortom, genoeg redenen om in de maand juni de Achterhoek te gaan bezoeken.

Meer informatie is te vinden via de website van Achterhoek Pride.

De speciale Achterhoekse LHBTI+vlag is te bestellen via BarstensMooiSpul.

Hieronder twee activiteiten nader belicht:

Splinter Chabot: literair café

juni 24 @ 20:00 – 22:00

Op vrijdag 24 juni komt schrijver en programmamaker Splinter Chabot naar het Literair Café van de Koppelkerk in Bredevoort. Zijn eerste boek ‘Confettiregen’, dat met veel positieve reacties werd ontvangen, gaat over de vrijheid van het individu. Over het ontdekken dat je anders bent dan je omgeving en anders dan wie je wilt zijn. Het boek is een ontdekkingstocht naar hoe je jezelf kan zijn.

Expositie: Vrijheid, gelijkheid en eigenheid

mei 24 @ 11:00 – september 4 @ 17:00

Van 27 mei tot en met 4 september toont de Koppelkerk in Bredevoort de expositie ‘Vrijheid, gelijkheid en eigenheid’, waarin het werk wordt getoond van kunstenaars die buiten heersende patronen durven te stappen.

Er wordt werk getoond van onder andere Tinkebell, Marlene Dumas, Silvia B., Anya Janssen, Lise Sore en Daphne Wageman. Er wordt een breed nevenprogramma georganiseerd bij de expositie met o.a. lezingen, debatten en theatervoorstellingen over de positie van de vrouw in de huidige tijd en de positie van de lhbtiq+ gemeenschap. 

Tags: