LHBTIQ+Filmtip: Not Knowing

donderdag 29 december 2022

Luxor Filmtheater – Houtmarkt 64 te Zutphen

Speeldata: 29 december (20.00 uur) en 31 december (15.00 uur)

Not Knowing (Turkije 2019)

Umut is een zachtaardige, rustige middelbare scholier die zijn leven probeert te leven in een ingewikkelde wereld. Zijn ouders, Selma en Sinan, verkeren na een jarenlang huwelijk in een permanente staat van frustratie. Alle drie zijn ze ontevreden met hun leven. Wanneer er een gerucht de ronde doet over zijn geaardheid, weigert Umut commentaar te geven, omdat hij vindt dat hij daarover geen verklaring hoeft af te leggen aan de rest van de wereld. Terwijl Selma en Sinan hun relatie proberen te redden, loopt de situatie van Umut uit de hand, tot hij op een dag verdwijnt. Terwijl ze op zoek gaan naar hun zoon, beseffen Selma en Sinan dat ze zelf ook de weg een beetje kwijt zijn. Ze hebben een onzekere toekomst voor de boeg moeten ermee leren leven dat ze op sommige vragen in het leven misschien geen antwoord zullen krijgen.

(Drama; 91 minuten)

Tags: