IJssel Dykes - Winterwandeling Loenen

zondag 15 januari 2023

Zondag 15 januari 2023 – Veluwezoom bij Loenen (rondwandeling van 12,5 km)

Startlocatie: Bike and Eat (Eerbeekseweg 12a te Loenen)

Starttijd: 10.30 uur – Gratis parkeren

Op zondag 15 januari wordt een mooie Winter(tijd)Wandeling georganiseerd voor vrouwen langs de Veluwezoom bij Loenen. Verzamel- en startpunt wordt binnenkort bekend gemaakt. Mocht je belangstelling hebben om deel te nemen aan deze wandeling dan kun je je alvast aanmelden via ijsseldykes@cocdeventer.nl. Deze wandeling komt in plaats van de vaste wandelavonden op de donderdagavond; deze komen te vervallen van november 2022 t/m maart 2023.

Zwerfkeienroute Loenermark

Vandaag een wandeling langs en door nationaal park Veluwezoom. We combineren gedeeltes van het Loenense enkenpad ( klompenpad), zwerfkeienroute en de trage tocht Loenermark. De glooiende route loopt door prachtig oud bos, heide, weilanden, enken, zandverstuivingen, en mooie vergezichten. We komen ook langs het huis van de familie Von Trapp. Deze zingende familie werd onsterfelijk dankzij de musical ‘The Sound of Music’. Zij hebben hier net voor de oorlog even gewoond. Er leeft veel wild in dit gebied, wie weet hebben we geluk en komen we nog iets tegen. Er zit leuke horeca aan het begin en eind van de route.

Tijdens de winter(tijd)periode zijn de mogelijkheden voor een afwisselend aanbod voor wandelroutes op de donderdagavond erg minimaal. Dit zorgt ervoor dat de uitdaging afneemt en daarom is er gezocht naar een alternatief. Dit winterseizoen is er gekozen voor een andere opzet van de wandelgroep en dat betekent dat er in de maanden november t/m maart maandelijks op een zondag een mooie wandeling georganiseerd wordt.

Dit is het wandelschema voor deze winter:

  • 13 november 2022 – Fliertpad (rondwandeling van 16 km) – Start om 10:00 uur bij Buitenpost, Rijksstraatweg 17A te Twello
  • 11 december 2022 – N70 (natuurwandelroute bij Berg en Dal)
  • 15 januari 2023 – Veluwezoom Loenen
  • 19 februari 2023 – Wandeling in omgeving Olst
  • 19 maart 2023 – Posbank van Dieren naar Velp

Via deze website zal er nadere informatie over tijden en vertrekplaatsen worden gegeven. Mocht je belangstelling hebben om deel te nemen aan een of meerdere wandelingen geef je dan op via ijsseldykes@cocdeventer.nl

Tags: ,