Schotse transgenderwet geblokkeerd door Brits veto

Bron: rozegolf.net

De Britse regering heeft besloten een controversieel Schots wetsvoorstel te blokkeren dat bedoeld is om het voor mensen gemakkelijker te maken om wettelijk van geslacht te veranderen.

Het wetsontwerp is volgens de Britten in strijd met de rechtsgelijkheid in heel Groot-Brittannië. Downing Street heeft de bevoegdheid om te voorkomen dat een Schots wetsvoorstel daadwerkelijk een wet wordt. 

Het is de eerste keer dat een Schotse wet wordt geblokkeerd. De Britse regering zegt onder meer bezorgd te zijn over de veiligheid van vrouwen. Kwaadwillende mannen zouden een bedreiging kunnen vormen voor meisjes en vrouwen doordat ze na een gefingeerde geslachtsverandering makkelijker toegang krijgen tot ruimtes voor vrouwen, zoals kleedkamers.

Het wetsvoorstel werd in december goedgekeurd door het Schotse parlement. Schotland is het eerste land binnen het Verenigd Koninkrijk dat met een dergelijke wet komt, inclusief het schrappen van de noodzaak van een medische diagnose en een verlaging van de minimumleeftijd van 18 naar 16 jaar.


~~~

ReinArt, de huiscaReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!