Boekenwereld steunt Pim Lammers met krantenadvertentie

Bron: rozegolf.net

Schrijvers, dichters, illustratoren, vertalers en organisaties uit het boekenvak betuigen zaterdag steun aan schrijver Pim Lammers met een paginagrote advertentie in diverse landelijke dagbladen. Lammers trok zich vorige week terug als schrijver van het gedicht van de Kinderboekenweek nadat hij doodsbedreigingen had gekregen.

De ondertekenaars van de advertentie noemen het ‘verschrikkelijk’ dat Lammers wordt bedreigd. Doodsbedreigingen aan het adres van schrijvers zijn wat hen betreft ‘onaanvaardbaar, ongeacht hoe je hun werk interpreteert of wat je ervan vindt’.

Nadat bekend was geworden dat Lammers het Kinderboekenweekgedicht zou schrijven, ontstond ophef over een verhaal voor volwassenen dat hij in 2015 schreef. Dat verhaal over een relatie tussen een 12-jarige jongen en zijn voetbaltrainer is gebaseerd op jeugdervaringen van een bekende van Lammers. De auteur kreeg onder meer het verwijt dat hij een pedofilieactivist is.

Die aantijging noemde Lammers eerder ‘pertinent onwaar’. Hij liet weten dat hij aangifte had gedaan.

 
~~~

ReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website. Via www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer Roze Cartoons en ander tekenwerk bekijken!

Tags: