Film & Lezing - Boven Is Het Stil

maandag 20 maart 2023

Film Boven Is Het Stil – Maandag 20 maart 2023 – Aanvang 19.30 uur

MIMIK – Achter de Muren Vispoort 8-10 te Deventer – Kaarten via Mimik  

In een vijfdelige lezingenreeks geeft docent filmtheorie en cursusgever Jan Salden aandacht aan verschillende vrouwelijke regisseurs en hun opmerkelijke films. Deze vierde lezing staat in het teken van ‘Vrouwelijke Regisseurs in Nederland’.

Boven Is Het Stil (Nederland 2013 – Drama – 94 minuten)
Boven is het Stil is een film van regisseur Nanouk Leopold en gaat over Helmer, een vrijgezelle boer van middelbare leeftijd. Hij leidt een geïsoleerd leven met zijn oude vader. De dagelijkse komst van melkrijder Johan, een robuuste man van Helmer’s leeftijd, is een lichtpuntje in zijn bestaan. Op een dag besluit Helmer het woonhuis op te gaan knappen. Als er dan ook nog een jonge knecht op de boerderij komt werken, lijkt Helmer’s leven voorgoed te gaan veranderen.


Tags: ,