Achterhoek Pride gaat voor diversiteit en inclusie

Bron: achterhoekpride

Donderdag 1 juni begint de Achterhoek Pride 2023 weer. De Achterhoek Pride is een maand waarin burgers, organisaties en bedrijven  in de Achterhoek aandacht vragen voor inclusie en diversiteit. Daarbij staat de lhbti+-gemeenschap centraal. Naast de initiatiefgemeenten Oost Gelre en Winterswijk zijn ook de gemeenten Aalten, Berkelland en Oude IJsselstreek actief betrokken bij de organisatie van activiteiten in deze maand.

Opening met tentoonstelling

De Achterhoek Pride vindt dit jaar voor de 2e keer plaats en opent met een tentoonstelling. Lokale kunstenaars tonen werken die aansluiten bij het thema ‘Trots in de Achterhoek’. De tentoonstelling is tot 15 juni te zien in het gemeentehuis van Oost Gelre. Daarna reist de tentoonstelling door naar het gemeentehuis van Didam en is daar tot 30 juni te zien. In de bibliotheken in Lichtenvoorde en Winterswijk en het gemeentehuis in Winterswijk is de hele maand juni een deel van de tentoonstelling te zien.

Wethouder Arjen Schutten: “In onze gemeente moet iedereen zichzelf kunnen zijn, ongeacht geslacht, gender, seksuele oriëntatie, religie en cultuur. Het is goed dat er nu in de hele Achterhoek extra aandacht voor is en mooi dat zo veel inwoners en organisaties hieraan een bijdrage willen leveren.”

Activiteiten Achterhoek Pride in juni

Naast de tentoonstelling vinden in de Achterhoek verschillende activiteiten plaats in juni. Een overzicht van deze activiteiten is te vinden op www.achterhoekpride.nl. Wie nog wil inhaken op de Achterhoek Pride, kan de activiteiten aanmelden via info@achterhoekpride.nl.

Meer informatie is te vinden via de website van Achterhoek Pride..


~~~

ReinArt, de huiscaReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!