Openluchttentoonstelling Oud Roze in Apeldoorn

Oud Roze – Stadskade Apeldoorn (Openluchttentoonstelling)

Van vrijdag 19 mei t/m vrijdag 9 juni

Download hier de uitnodiging van de opening op 19 mei (pdf)

In Apeldoorn is vrijdagmiddag officieel de fototentoonstelling ‘Oud Roze’ geopend. De vijftien panelen met foto’s van ‘roze senioren’, die aan de wieg gestaan hebben van de homo-emancipatie staan opgesteld langs de Stadskade. De openingshandeling bestond uit het weghalen van een pridevlag die over  het eerste paneel was gehangen en werd verricht door wethouder Sunita Bihari en Pride 055-voorzitter Tim Kort.

De  openluchttentoonstelling is onderdeel van het project Oud Roze, dat in 2021 is gestart door fotograaf en kunstenaar Ernst Coppejans, samen met de stichting Open Mind. De tentoonstelling is tot vrijdag 9 juni te zien aan de Stadskade in Apeldoorn op initiatief van de werkgroep Pride 055 en de gemeente Apeldoorn. Daarna verhuizen de panelen naar Middelburg. In de Roze Golf radio-uitzending en podcast van zondag 21 mei een gesprek met Ernst Coppejans, Sunita Bihari en Tim Kort.

Coppejans verbeeldt de persoonlijke, inspirerende en soms schokkende – maar ook vooral prachtige en intieme verhalen van deze roze ouderen met Nederlandse en migratie achtergronden.  Het project Oud Roze is in 2021 gestart door fotograaf en kunstenaar Ernst Coppejans en stichting Open Mind, met als doel stil te staan bij de levenservaringen van roze ouderen. Deze ervaringen vormen de schakel tussen het verleden, heden en de toekomst en verbinden ouderen en jongere generaties, ter bevordering van de sociale acceptatie van LHBTI-Plus-personen.

De tentoonstelling is van vrijdagmiddag 19 mei tot vrijdag 9 juni te zien aan de Stadskade in Apeldoorn op initiatief van de werkgroep Pride 055 en de gemeente Apeldoorn (Download hier de uitnodiging van de opening op 19 mei (pdf)

Detail foto: Ernst Coppejans
Tags: ,