Gesprek over verruwing in de samenleving

zaterdag 29 juli 2023

Zaterdag 29 juli – Centrum Hengelo (Ov.) – van 14.00 tot 16.00 uur

Afgelopen week plaatste Brian Geertshuis, fractievoorziter van Forum van Democratie Hengelo, een tweet waarin hij de lhbti+ gemeenschap vergeleek met het naziregime. De afgelopen jaren is sprake van een verruwing van onze samenleving. Hierbij worden tegenstellingen tussen groepen steeds sterker uitvergroot. Accepteren wij dat? Doen wij daar zelf ook aan mee?


Wij gaan met mensen in gesprek in Hengelo (Ov) om samen te onderzoeken hoe onze samenleving eruit ziet en hoe wij met elkaar (willen) omgaan. Hoe geven wij invulling aan het begrip inclusiviteit? Hoe ziet de praktijk eruit? Hoe geef je daadwerkelijk ruimte voor je medemens? Hoe ver mag je gaan in het uiten van je mening? Mag je daarmee andere mensen of groepen beschadigen? Genoeg vragen om met elkaar in gesprek te gaan.

Praktische informatie:
Zaterdag 29 juli 2023 van 14:00 tot 16:00 uur
Bij gemeentehuis Hengelo (Ov.), Burgemeester Jansenplein (centrum)
Deze actie staat onder leiding van COC Twente-Achterhoek. Het doel is verbinden met mensen (niet provoceren!). Meedoen? Wil je meedoen aan de actie, graag melden via deze link.

Let op : de gemeente Hengelo kan na melding van deze actie besluiten dat bovenstaande nog kan
wijzigen (denk dan met name aan locatie).

Bekijk hier de pdf-folder van deze activiteit.

Tags: