History Happens Now’ geeft beeld van lhbti-plus-emancipatie

Bron: Rozegolf

In Amsterdam is met ingang van dinsdag 12 september de tentoonstelling History Happens Now te zien. De tentoonstelling is een initiatief van IHLIA LGBTI Heritage, het lhbti-plus-archief en documentatiecentrum.


De Nederlandse lhbti-plus-geschiedenis wordt verteld aan de hand van objecten van individuen en burgerinitiatieven die zich sterk maken voor de lhbti-plus-emancipate. 25 organisaties uit het hele land hebben een bijdrage geleverd aan deze tentoonstelling.

De tentoonstelling laat een kant van de lhbti-emancipatie zien die het IHLIA LGBTI Heritage niet belicht. ‘Onze collecties zijn helaas nooit compleet. We missen de verhalen van het materiaal dat we niet hebben verzameld, maar ook die van individuen en organisaties die altijd worden onderbelicht. Vaak zijn dat de verhalen van initiatieven buiten de hoofdstad die op kleinere schaal een groot verschil maken op het gebied van lhbtiq+-emancipatie. Deze initiatieven worden in kaart gebracht in de tentoonstelling History Happens Now.’

De tentoonstelling van  IHLIA LGBTI Heritage is te zien in de OBA aan het Oosterdok in Amsterdam en is te zien vanaf dinsdag 12 september tot en met zondag 3 december. De toegang is gratis.

~~~

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ReinArt-Logo-Definitief-220.jpg

ReinArt, de huiscartoonist van COC Deventer heeft ook een eigen website.
Op www.reinartcartoons.nl kun je nog veel meer cartoons bekijken!