• Organisaties

Artikel uit De Stentor

Waarom niet in de binnenstad?

Maar moet je om jongeren aan te trekken niet juist in de binnenstad zitten? Of zelfs een gaybar beginnen? ,,Dat zou natuurlijk het mooiste zijn”, zegt Zondag. ,,Maar dat gaat helaas niet, het is financieel niet op te brengen. Dat het vroeger wel kon, komt denk ik omdat het verenigingsleven sterker was. Mensen zijn steeds drukker geworden. Maar ook door de kosten die daarbij komen kijken, de prijzen zijn de afgelopen jaren zo gestegen.”

,,Het is een landelijke ontwikkeling”, vervolgt Zondag. ,,De meeste COC’s hebben geen eigen plek meer. Daarnaast zijn steeds meer COC’s samengevoegd. Wij bedienen Deventer, Apeldoorn en Zutphen, maar verder in Oost-Nederland zijn heel Twente en de Achterhoek samengevoegd.”

En hoe waardevol een gay café in Deventer ook zou zijn, er moet maar net een ondernemer zijn die daar affiniteit mee heeft en de kosten kan opbrengen, zegt Zondag. ,,Het zou me niets verbazen als je ook beveiliging nodig hebt. De samenleving is echt harder geworden.”

Het onderkomen aan de Bierstraat heeft geen horecafunctie. Een bewuste keuze. ,,We willen de relatie met de buurt goed houden. Natuurlijk is er wel bier en wijn bij speciale gelegenheden, maar het is vooral een ontmoetingsplaats. Ook dat biedt allerlei mogelijkheden. We peilen nu onder leden aan welke activiteiten ze behoefte hebben.”

Eerste Pride Deventer

De club organiseerde al voorlichting op scholen, feestjes, maandelijkse bijeenkomsten en een maatjesproject voor asielzoekers. Nu zoekt het COC verbinding met andere maatschappelijke organisaties en worden de activiteiten uitgebreid. Onder meer met de pubquiz voor jongeren, een evenement rondom Internationale Vrouwendag en de allereerste Pride van Deventer is in de maak.

,,Die organiseren we samen met het Etty Hillesum Centrum, de bibliotheek en S.V. Queer, een studievereniging van Saxion”, vertelt Zondag. ,,Vorig jaar organiseerde Zutphen voor het eerst de Pride en die gaan dat dit jaar weer doen. Dit jaar is Deventer ook aan de beurt. Ook dat draagt bij aan de zichtbaarheid.”

Contact

Bezoekadres
Bierstraat 54
7416 AM Deventer

E info@cocdeventer.nl

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

cocdeventer.nl
© 2024 COC Deventer e.o. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.

Toegangelijkheid