Meerderheid Tweede Kamer tegen wijziging Transgenderwet

Veiligheid van vrouwen

Het wetsvoorstel werd controversieel verklaard, waarna het nieuw te vormen kabinet zich er over moet buigen. Met drie van de vier formerende partijen die tegen het wetsvoorstel zijn, is de nieuwe transgenderwet in elk geval voorlopig van de baan.

‘We zijn zeker niet tegen transgenders, maar een rigoureuze stap is nu niet nodig’, aldus Van Vroonhoven. Ook stelde zij dat de veiligheid van vrouwen door de wijziging in het geding zou kunnen komen. ‘Zo zie je in Engeland dat mannen ineens toegang krijgen tot vrouwengevangenissen. Dat moeten we niet willen.’

NSC heeft het kabinet inmiddels gevraagd de voorgestelde wijziging in te trekken. Anders komt de partij met een motie om dat via de Kamer af te dwingen. Het kabinet heeft daarop nog niet gereageerd.

‘Geen toonbeeld goed bestuur’

Transgender Netwerk is geschrokken van ‘het ondoordachte voornemen van NSC om via een motie de verbetering van de huidige Transgenderwet van tafel te krijgen’.

‘Dat NSC het lot van de wet in een vluchtig plenair debatje wil beslechten is niet bepaald een toonbeeld van goed bestuur’, stelt Sophie Schers van Transgender Netwerk.

Gesprek

Transgender Netwerk roept NSC op hun standpunt te heroverwegen en recht te doen aan haar grondbeginselen door nu in gesprek te gaan met transgender mensen, onderzoekers en vertegenwoordigers van trans personen.’ Voortzetting van de parlementaire behandeling is een teken van zorgvuldigheid, het geeft de volledige Kamer de mogelijkheid om het debat op basis van feiten af te ronden.’

 

(Bron: Roze Golf)

Contact

Bezoekadres
Bierstraat 54
7416 AM Deventer

E info@cocdeventer.nl

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

cocdeventer.nl
© 2024 COC Deventer e.o. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.

Toegangelijkheid