• Organisaties

Onthulling Regenboogzebrapad Apeldoorn

Duurzame optie

Dat de nieuwe locatie van het regenboogzebrapad een goede keuze is, blijkt uit de reacties. ,,Het is vlak bij de markt, waar veel mensen komen. Wat betreft zichtbaarheid is het ook groot en het is een duurzame optie”, vertelt Brommet. ,,Op de eerste locatie liepen er een paar honderd mensen per dag overheen. Hier rijden 15.000 auto’s per dag overheen”, weet Wenzkowski te benoemen als extra argument.

Dat het een duurzame optie is komt voort uit het materiaal dat gebruikt is. Het zebrapad is namelijk gemaakt van epoxycoating. ,,Dat is een speciale materiaallaag die weerbestendig is. Er zit ook een slijtvaste laag op, waardoor die langer meegaat dan de vorige. Zo’n vijf tot tien jaar blijft het zitten. Verder heeft het een ruwe laag, waardoor je niet uitglijdt”, licht Wenzkowski toe.

Voor Brommet betekent het dat er een symbool bijkomt om te laten zien hoe veelkleurig Apeldoorn is. ,,Het gaat niet alleen om genderneutraliteit. Het gaat om zoveel mensen die erbij willen horen en soms om wat voor reden worden uitgesloten”, vertelt Brommet.

Scheldwoorden

Dat niet iedereen het eens is met het kleurrijke zebrapad, blijkt uit de aanwezigheid van de handhaving. ,,Degenen die gewerkt hebben aan het zebrapad kregen scheldwoorden naar hun hoofd”, vertelt Brommet verontwaardigd. Voor de zekerheid is daarom de handhaving ingeschakeld.

Het bedrijf dat de verf heeft aangebracht, Zichttop BV, bevestigt dat werknemers meerdere opmerkingen hebben moeten incasseren. Er zou onder andere geroepen zijn: ‘Jullie kunnen het wel maken, maar voor het weekend is het er weer af!’

Ook geeft Zichttop aan dat een verkeersregelaar in de nacht van donderdag op vrijdag is neergeslagen door een voorbijganger. De man zou daar aanwezig zijn geweest om op de spullen van de schilders te letten en het verkeer in goede banen te leiden. Het staat niet vast dat het incident gerelateerd is aan het feit dat er een regenboogzebrapad gemaakt werd.

Positieve of negatieve reacties, de zes vrolijke kleuren springen eruit tussen het grijze asfalt. De komende vijf tot tien jaar gaan die niet weg.

Contact

Bezoekadres
Bierstraat 54
7416 AM Deventer

E info@cocdeventer.nl

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

cocdeventer.nl
© 2024 COC Deventer e.o. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.

Toegangelijkheid