Organisatie

COC Deventer maakt samen met twintig andere verenigingen deel uit van COC Nederland, de Federatie van Nederlandse Verenigingen tot Integratie van Homoseksualiteit. In het oosten van het land zijn dat COC Groningen en Drenthe, COC Twente/Achterhoek, COC Zwolle. Als persoon kun je via COC Nederland lid worden van de vereniging bij jou in de buurt.

Belang van het COC
Het COC komt op voor de belangen van homoseksuele, lesbische en biseksuele mannen, vrouwen en transseksuelen. Mede dankzij het COC en andere belangenorganisaties wordt seksuele diversiteit de afgelopen jaren breder geaccepteerd. Stonden in 2006 nog vijftien van de honderd Nederlanders negatief ten opzichte van homoseksualiteit, in 2012 daalde dat percentage naar vier. Het aantal uitgesproken positieve mensen steeg van 52 naar 60 procent.

COC Nederland
Tegenover een bredere acceptatie zien we een toename van homofobie. De positie van leraren op sommige scholen staat onder druk en er is nog altijd discriminatie van homoseksuele mannelijke bloeddonoren. Met deze – en steeds vaker ook met internationale vraagstukken – houdt COC Nederland zich bezig.

COC Deventer
COC Deventer is actief in de hele regio, dat wil zeggen niet allen in Deventer, maar ook in Apeldoorn, Lochem, Olst/Wijhe, Raalte, Rijssen/Holten, Voorst en Zutphen. De vereniging bestaat uit een bestuur, werkgroepen voor verschillende activiteiten, vrijwilligers en leden.

Contact

Bezoekadres
Bierstraat 54
7416 AM Deventer

E info@cocdeventer.nl

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

cocdeventer.nl
© 2024 COC Deventer e.o. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.

Toegangelijkheid