• Lezing

Podcasttip - 'En Niemand Bleef Onaangeraakt'

Gevolgen van aids

Wereldwijd zijn er inmiddels 40,7 miljoen mensen overleden aan de gevolgen van aids. In Nederland is een hiv-diagnose gelukkig niet meer een terminale, maar een chronische aandoening. En dankzij medicatie en preventie is de kans op overdracht in Nederland inmiddels nihil. Toch galmen het taboe en trauma rondom hiv en aids nog altijd na. Vanuit hun eigen queer perspectief onderzoeken Maurits de Bruijn en Randy Vermeulen daarom hoe de stigma’s rondom hiv en aids zich zo hardnekkig hebben kunnen nestelen in de harten en hoofden van de generaties queer mensen die opgroeiden in de schaduw van de aidscrisis.

Maurits de Bruijn en Randy Vermeulen: ‘Toen we onze ouders vertelden dat we homoseksueel zijn, reageerden zij met een waarschuwing waarin de echo van de crisis doorklonk: “Doe je wel voorzichtig?”. Het was voor ons niet de eerste, en zeker ook niet de laatste keer dat we hoorden hoe vanzelfsprekend onze seksualiteit in verband werd gebracht met hiv. Inmiddels weten we dat onze, en andere ouders hun zonen wilden behoeden voor een infectie. Maar we hebben beiden ervaren tot welke angst dit heeft geleid.’

En niemand bleef onaangeraakt is een productie van Slowpony en de VPRO voor NPO Radio 1, naar een idee van Maurits de Bruijn, Randy Vermeulen en Anna Peeters. De podcast is tot stand gekomen met steun van het NPO-fonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Gemeente Utrecht en Het Blauwe Fonds.

Contact

Bezoekadres
Bierstraat 54
7416 AM Deventer

E info@cocdeventer.nl

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

cocdeventer.nl
© 2024 COC Deventer e.o. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.

Toegangelijkheid