• Organisaties

Transvrouw Jill wil dat íedereen geaccepteerd wordt in Deventer

Hoe is de groep ontstaan?

,,Dat is vanuit mezelf gebeurd. Ik zocht contact met het COC omdat ik in transitie ging. Ik ben geboren als man, maar voel me vrouw. Ik was op zoek naar aansluiting, mensen die me begrepen. Maar er bestond geen werkgroep binnen de lokale COC waar ik aansluiting bij vond. Er was een groep voor mannen, maar daar pas ik als transvrouw niet bij. En bij de vrouwengroep voelde ik me niet prettig. Ik was veel jonger dan zij en ik ging in transitie.’’

,,Toen heb ik samen met mijn ex-vrouw (waar ik nu nog goede vriendinnen mee ben trouwens), zelf een groep voor lhbtiq+’ers opgezet. En dat is in die tweeënhalf jaar tijd behoorlijk geëxplodeerd.’’

Hoe divers is jullie regenboog-organisatie zelf?

,,Ik ben dus transvrouw, en lesbisch. Mijn ex-vrouw is panseksueel. We hebben een jonge homoseksuele man in ons team, een wat oudere homo en een lesbische vrouw. Zo kunnen wij ook kijken wie een nieuwe bezoeker het beste kan opvangen. We willen ook een gevarieerde groep zijn, zodat iedereen zich bij ons thuis kan voelen.’’

Welke bijeenkomst van de afgelopen periode is jou het meest dierbaar?

,,De feestavonden zijn altijd heel leuk. Maar wat mij het meeste raakte was de presentatie over het non-binair zijn en die over discriminatie. Het is zo belangrijk dat er aandacht is voor dat onderwerp en vooral ook over veiligheid. Daarom hebben we ook samengewerkt met de GGD, met Roze in Blauw (het politienetwerk voor lhbtiq+-gemeenschap, red.) en met het meldpunt van discriminatie in Deventer.’’

,,Ik vond het schrikbarend dat er wekelijks meldingen van discriminatie binnenkomen. Ik maak het zelf niet echt mee. Als iemand mij aankijkt, kijk ik gewoon terug. Ik wil ze dan laten voelen hoe het voelt. Dat vinden ze niet leuk. Ze doen hun kop naar beneden en lopen weg. Dus ja, ik sta zelf wel mijn vrouwtje en ik sta stevig in mijn schoenen. Maar het is heel verdrietig dat het nog zo vaak gebeurt.’’

Vrijdag 29 maart organiseert LHBTI+ Face-it een 80’s & 90’s Party in de kelder van Café De Hip.

 

Voor de gemeentelijke diversiteitsprijs Het Verschil waren nog twee organisaties genomineerd: Deventer zonder Drempels (die werkt aan toegankelijkheid van de gemeente) en Buddy to Buddy (dat nieuwkomers in de gemeente koppelt aan een gelijkgestemde stads- of dorpsgenoot).

Contact

Bezoekadres
Bierstraat 54
7416 AM Deventer

E info@cocdeventer.nl

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

cocdeventer.nl
© 2024 COC Deventer e.o. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.

Toegangelijkheid