Speciale activiteiten voor jongeren met vallen en opstaan

Jongerengroep ‘De Gompies’

Vanaf november 1985 werd iedere eerste vrijdag van de maand benoemd tot ‘jongerenwerkgroepavond’ (later afgekort tot jongerenavond) en organiseerde de jongerengroep een speciale avond voor jongeren tot 25 jaar; de ene keer met een speciale film en daarna een speciaal optreden of feestthema en natuurlijk altijd swingen na afloop. Medio 1986 werd ook een nieuwe naam voor de jongerengroep bedacht, namelijk ‘De Gompies’. Maar na verloop van tijd ging het actieve kader van de jongerengroep iets anders doen en bleek de instroom te gering om nog van een echte jongerengroep te spreken. In maart 1990 moest men concluderen dat het niet langer zinvol was om jongerenavonden op de agenda te zetten; niemand wilde ze nog organiseren.

Het duurde nog vijf jaar voordat er weer een nieuwe jongerengroep tot stand kwam, met deze keer de naam ‘Da’s Andere Koek’. Op 22 september 1995 werd met een receptie, waarbij radio-DJ Hans Schiffers de openingshandeling verrichtte, deze nieuwe jongerengroep verwelkomd. Daarna volgde een groots feest in Hollywood-stijl met Candy Girls, een strip-act en een optreden van de Deventer ‘Three Degrees’.
Voorlopig werden de eerste en derde woensdag van de maand benoemd tot ‘Jongeren-Swing-Avond’ en dankzij het groeiende aantal actieve jongeren kwam daar later ook de vierde zondagmiddag bij. De maximale leeftijd was nu gesteld op 30 jaar. Daarnaast organiseerde ‘Da’s Andere Koek’ ook een speciale Jongeren-Info-Telefoon. Meer over ‘Da’s Andere Koek’ en andere jongerenactiviteiten later in deze serie historische overzichten.

Contact

Bezoekadres
Bierstraat 54
7416 AM Deventer

E info@cocdeventer.nl

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

cocdeventer.nl
© 2024 COC Deventer e.o. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.

Toegangelijkheid