De Fermerie – Muggeplein 9 te Deventer
ZondagMiddagSalon van 16.00 tot 19.00 uur

Vooraf aanmelden verplicht: 50 zitplaatsen beschikbaar!

UPDATE: de horeca mag weer open, waardoor ook de Zondagmiddagsalon op 30 januari door kan gaan. Om dat te vieren zal er een speciaal gastoptreden zijn. Deze Salonmiddag is een week later dan gewoonlijk.

Denk bij binnenkomst aan het tonen van Corona-QR-code of testbewijs. Er zijn 50 zitplaatsen beschikbaar; tijdens het lopen draagt men een mondkapje. Zitplaatsen zijn te reserveren via roze50plus@cocdeventer.nl ! Boven 50 aanmelding wordt de naam op een wachtlijst geplaatst; meld je af wanneer je niet kunt komen.

Zondag 30 januari is het ZondagMiddagSalon! Deze middag wordt georganiseerd door de werkgroep Roze 50+ van COC Deventer e.o., maar iedereen is van harte welkom. Gezellig bijkletsen met oude bekenden of nieuwe gezichten leren kennen in een gemoedelijke sfeer. De entree is gratis, maar een vrije bijdrage wordt gewaardeerd. De Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur!

Daarnaast een verrassingsoptreden! We hadden allang geleden voor deze zondag de bluesband van George Lochtenberg: “An other taste” gepland. Deze viermansformatie trakteert ons, in een aantal sessies, op hun bluesrepertoire.

Binnen De Fermerie gelden de huidige corona-maatregelen. Kom niet bij klachten!

Alle mensen die houden van een gemoedelijke sfeer en een gezellig praatje zonder harde muziek zijn van harte welkom!

Let op! De volgende ZondagMiddagSalon is op zondag 27 februari 2022 in De Fermerie vanaf 16.00 uur!

Tags:

Entree gratis – Iedereen van harte welkom – Drankjes voor eigen rekening

De bijeenkomst van LHBTI+ Voorstad Deventer op vrijdag 4 februari 2022 kan doorgaan in Het Enkhuis (Werkluststraat 10 te Deventer). De ontmoetingsavond begint om 19.00 uur en gaat door tot 21.00 uur.

Voor deze ontmoetingsavond dient men zich wel aan te melden via voorstad@cocdeventer.nl i.v.m. beperkte plaatsen. Entree is gratis, maar de drankjes zijn voor eigen rekening. Iedereen is van harte welkom!

COC Deventer e.o. heeft dit initiatief van Jill en Natascha omarmd en roept leden en achterban van harte op om deze activiteit een succes te maken door hierbij aanwezig te zijn.

Bezoek ook de Facebook-pagina van LHBTI+ Voorstad Deventer

Tags:

Op 14, 15, 16 maart gaat Nederland weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Zo’n 4 tot 7 procent van de inwoners identificeert zich als lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en/of intersekse (LHBTI) inwoner en daarmee is de LHBTI-stem zeker een factor van betekenis. Inmiddels werkt COC Nederland aan hun kieswijzer Rainbowvote om kiezers te informeren.

De aandacht voor lesbische, homoseksuele, bi, transgender en intersekse (LHBTI) inwoners in gemeentelijk beleid is nog steeds nodig, maar niet vanzelfsprekend. Daarom is de periode rondom gemeenteraadsverkiezingen altijd erg belangrijk voor mensen die baat en belang hebben bij lokaal LHBTI-beleid. Uit onderzoek blijkt dat LHBTI-kwesties voor een groot deel van hen een rol spelen bij het bepalen van hun keuze in het stemhokje. De LHBTI-stem is dan ook een factor van betekenis.

Kieswijzer Rainbowvote

De regionale COC’s en COC Nederland informeren kiezers de speciale kieswijzer Rainbowvote met standpunten over LHBTI-onderwerpen en regenboogkandidaten van politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Zo kunnen mensen die LHBTI-kwesties belangrijk vinden bij de verkiezingen een goed geïnformeerde een keuze maken. 

Partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen kunnen op Rainbowvote onder meer aangeven hoe ze zich de komende tijd gaan inzetten voor de regenbooggemeenschap, op welke wijze ze dat de afgelopen periode hebben gedaan en welke resultaten ze hebben geboekt. Ook kunnen partijen reageren op een serie stellingen over gemeentelijk LHBTI-beleid. Tenslotte kunnen ze ‘Regenboogkandidaten’ op hun lijst onder de aandacht te brengen. Partijen die willen meedoen kunnen daartoe een formulier downloaden en voor 1 februari a.s. retourneren aan info@rainbowvote.nu

Kieswijzer Rainbowvote wordt naar verwachting in februari gelanceerd met de informatie voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ook Movisie leverde een inhoudelijke bijdrage aan de totstandkoming van deze kieswijzer.

Ga naar Movisie.nl voor meer informatie of lees de meest recente nieuwsbrief voor een update.

Tags:

UPDATE: Museum De Waag is weer geopend vanaf woensdag 26 januari 2022!

De Waag is m.u.v. maandag iedere dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

COC-leden ontvangen op vertoon van hun geldige COC-ledenpas € 1,50 korting op de toegangsprijs.

Bij binnenkomst wordt naar Corona-QR-code en legitimatie gevraagd.

De extra activiteiten rondom deze expositie die voor de december/januari gepland stonden worden naar 2022 verplaatst. Exacte data volgt binnenkort.

Op zondag 14 november werd in Museum De Waag (Brink 65 te Deventer) de nieuwe tentoonstelling Face It geopend. In deze expositie wordt met posters, foto’s, voorwerpen en persoonlijke verhalen de geschiedenis van LHBTIQ+’ers in Deventer inzichtelijk gemaakt. Aanleiding van deze tentoonstelling vormt het 50-jarig bestaan van COC Deventer in 2022. Face It was de naam van het COC-café in Deventer van 1994 tot 2015 en zal daarom menigeen nog bekend in de oren klinken. Naast het COC-verleden komen ook andere aspecten uit de roze geschiedenis van Deventer aan bod.

Op de begane grond kan men ronddwalen langs allerlei ‘protestborden’ waarop veel activiteiten van 50 jaar COC Deventer e.o. maar ook veel andere aspecten worden belicht. Daarnaast zijn er met een audiotour persoonlijke verhalen te beluisteren, waarin zeven LHBTIQ’ers vertellen over hun belevingswereld. In de kelder van De Waag zijn in de vitrines diverse voorwerpen te bekijken die iets weergeven over de geschiedenis van niet-hetero’s in Deventer. Tevens is er videomatyeriaal te bekijken.Ook worden in de kelder de komende maanden activiteiten georganiseerd in het kielzog van de expositie. Deze zullen op de website van COC Deventer worden opgenomen.

Meet&Greet

Om de bezoekers maar ook de LHBTIQ+gemeenschap zelf de kans te geven met elkaar kennis te maken zal op diverse middagen een Meet&Greet worden georganiseerd. LHBTIQ-personen met diverse achtergronden gaan met elkaar en het publiek in gesprek in een vriendelijke setting. Deelnemers kunnen zich melden via deze link, waarna contact wordt opgenomen om een concrete datum af te spreken. Deelnemers hebben voor die dag vrij entree om de expositie te bekijken.

Met korting of gratis naar de expositie?

De expositie is tot en met april 2022 te zien in De Waag. De entreeprijs is € 9,00, maar COC-leden krijgen op vertoon van hun geldige ledenpas € 1,50 korting. Houders van een Museumkaart hebben vrij entree, maar er is nog een manier voor LHBTIQ’ers om gratis naar binnen te kunnen. Wanneer men zich meldt als deelnemer aan één van de Meet&Greet bijeenkomsten in de kelder dan kan voorafgaand of daarna de expositie te bekijken.

Luister ook de uitzending van De Roze Golf terug, waarbij oud-COC-voorzitter Ab Kranenbarg samen met kunstenaar Maudy en directeur Ewout van der Horst van Deventer Verhaal de expositie in De Waag bezoekt.

Tags:

IJssel Dykes; sporten, wandelen, gezelligheid

UPDATE: We mogen weer binnen sporten; maar de huidige maatregelen zijn ook geldend bij onze sportavonden. Bij binnenkomst is het tonen van QR-code of testbewijs verplicht!? Meld je dan aan bij  de IJssel Dykes 

Op 27 januari en 3 februari spelen we Volleybal!

Heb je interesse om een donderdag avond mee te wandelen met de IJssel Dykes dan kun je contact opnemen met ijsseldykes@cocdeventer.nl  .