Vrijdag 30 september 2022 – Eerste bijeenkomst van LHBTI+ Face-It

Café Sam (Brink 64a te Deventer) – Vanaf 19.00 uur

Entree gratis – Iedereen die zich thuis voelt bij de LHBTI+ doelgroep is van harte welkom!

Op verzoek van de bezoekers van de voormalige werkgroep LHBTI+ Voorstad Deventer wordt vanaf september 2022 de nieuwe naam LHBTI+ Face-It aangehouden. Ook de locatie en de maandelijkse ontmoetingsdag zullen veranderen, namelijk de laatste vrijdag van de maand bij Café Sam (Brink 64a te Deventer). Op vrijdag 30 september wordt de eerste bijeenkomst van LHBTI+ Face-It georganiseerd. Op deze open ontmoetingsavond is iedereen welkom die zich thuis voelt bij de LHBTI+ doelgroep. De bijeenkomst wordt dus in het nieuwe seizoen maandelijks gehouden op de laatste vrijdagavond vanaf 19.00 uur. Locatie is Café Sam aan de Brink 64a te Deventer en de toegang is gratis.

De organisatie, bestaande uit Jill (transvrouw) en Peter, zorgt voor een open en laagdrempelige sfeer, waarbij LHBTI-plussers nieuwe gezichten kunnen leren kennen en met oude bekenden kunnen bijkletsen. Ook iedereen die vragen heeft of meer informatie wil over de doelgroep is van harte welkom. De ontmoetingsavond gaat vervolgens over in een cafésfeer om de link met de uitgaansavond te maken. Drankjes zijn voor eigen rekening; er wordt geen alcohol geschonken onder de 18 jaar.

Kom je voor de eerste keer en vind je het niet prettig om alleen binnen te stappen dan kun je dit via lhbtiplus-face-it@cocdeventer.nl aangeven. We zorgen dan dat je bij de ingang wordt opgevangen of kunnen vooraf op neutraal terrein kennismaken.

COC Deventer e.o. heeft dit initiatief omarmd en roept leden en achterban van harte op om deze activiteit een succes te maken door hierbij aanwezig te zijn.

Bezoek ook de Facebook-pagina van LHBTI+ Face It

Tags:

Kelder Vrijmetselaarsloge (Rijkmanstraat 10 te Deventer) – Van 20.00 tot 24.00 uur

Vrijdag 14 oktober is het weer Men Meet Men; opnieuw in de kelder van de Vrijmetselaarsloge (Rijkmanstraat 10 te Deventer). Dat houdt in dat onze eigen mensen weer achter de bar te vinden zijn. Vanaf 20.00 uur zijn homo- en biseksuele mannen vanaf 18 jaar welkom om weer ouderwets tot 24.00 uur gezellig bij te kletsen of nieuwe gezichten te leren kennen. De toegang is gratis. De werkgroep Men Meet Men kijkt met enthousiasme uit naar jullie komst!

Wil je meewerken als vrijwilliger (bardienst, deurdienst, hapjes voorbereiden); laat het dan weten aan mensclubmmm@cocdeventer.nl

Tags:

Filmtheater Gigant – Nieuwstraat 133 te Apeldoorn

Film om 20.30 uur – Tickets verkrijgbaar via deze link

Filmtheater MIMIK – Achter de Muren Vispoort 8-10 te Deventer

Film om 20.30 uurTickets verkrijgbaar via deze link

In het kader van Kijk Ons, wordt zowel in Apeldoorn (Gigant) als in Deventer (MIMIK) op Coming-Out-Dag 11 oktober El Houb vertoond: een film over de Marokkaans-Nederlandse Karim die door zijn vader is betrapt met een man. Hij haast zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan, maar hoe bespreek je zoiets binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat?

El Houb (Nederland 2021)

De Marokkaans-Nederlandse Karim keert terug naar zijn ouderlijk huis in Rotterdam om zijn ouders te vertellen dat hij op mannen valt. Na jaren de schone schijn te hebben opgehouden, is het hoge woord er eindelijk uit. De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op. Hij beseft dat hij zijn familie moet confronteren om eindelijk de stilte te doorbreken. Maar om echt geaccepteerd te worden, moet hij eerst in het reine komen met zijn eigen gevoelens. (Drama; 102 minuten)

El houb (de liefde) is het zowel aangrijpende als geestige regiedebuut van Shariff Nasr, met in de hoofdrol Fahd Larhzaoui en de prijswinnende acteurs Lubna Azabal (Incendies, Adam) en Slimane Dazi (Un prophète). El Houb is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt en beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco.

Tags:

Op vrijdag 14 oktober 2022 vindt het Congres Regenboogsteden 2022 plaats in Jaarbeurs Utrecht. Op deze dag komen vertegenwoordigers van alle gemeenten in Nederland, lokale belangenorganisaties, sociaal professionals en andere geïnteresseerden samen om over lhbti+ beleid te praten. Naar aanloop van dit congres publiceren wij een artikelenreeks om meer zichtbaarheid te geven aan de rol en invulling van de twaalf Regenboogprovincies. Bij dit interview spreken we met Ronald Bakker (45) en Ralp Kleinbussink (63) uit de provincie Overijssel, over wat zij doen voor de lhbti+ gemeenschap en hun eigen ervaringen als het gaat om jezelf kunnen zijn in hun provincie. 

Ralph Kleinbussink (COC Deventer e.o.) en Ronald Bakker (Stichting Regenboog Steenwijkerland) hebben beide ervaring met negatieve reacties op hun lhbti+ zijn. Dit heeft hen gemaakt wij zij zijn, en vanuit deze kracht zetten zij zich in om meer lhbti+ personen weerbaar te maken. Roze ouderen, lhbti+ jongeren en ook buurtbewoners worden geholpen door hun inzet voor lhbti+ emancipatie in Overijssel. Welke technieken werken volgens hen goed in Overijssel om te werken aan lhbti+ emancipatie? En hoe kijken zij naar de toekomst van lhbti+ organisaties?

Lees het hele interview bij Movisie via deze link

De werkgroep Cocktail, gericht op LHBTI-asielzoekers en hun LHBTI-maatjes, organiseert dit najaar bijeenkomsten voor ongeveer zeventig LHBTI-asielzoekers die verblijven in de AZC’s Schalkhaar, Zutphen en Apeldoorn. Daarnaast zijn er momenteel twintig Nederlandse LHBTI-maatjes die aan asielzoekers gekoppeld worden die extra aandacht nodig hebben. Nieuwe maatjes kunnen zich melden via cocktail@cocdeventer.nl

Om de twee maanden wordt er een bijeenkomst met muziek en drank georganiseerd in het Etty Hillesum Centrum, waar LHBTI-asielzoekers elkaar kunnen ontmoeten. Op 17 september is de komende bijeenkomst voor asielzoekers en hun maatjes.

Ook worden in overleg met de doelgroep door hen zelf workshops georganiseerd, zoals een theaterworkshop en Zumbalessen. De bijeenkomst op 17 september en de theaterworkshop is alleen bedoeld voor asielzoekers en hun maatjes. Maar de Zumbalessen zijn ook voor andere geïnteresseerden toegankelijk (op basis van beschikbaarheid). Wil jij deelnemen aan die Zumbalessen, dan kun je een bericht sturen naar telefoonnummer +31 61661 2590. Aanmelding zal plaatsvinden op volgorde van binnenkomst.

Flyers van de komende activiteiten:

Tags: , ,