donderdag 5 oktober 2023

Iedere donderdagavond van 19.45 – 21.00 uur

Sportzaal Duivengang/Windroos/, gymzaal ‘De Duivengang’ (ingang is in De Duivengang)

Lijkt het je leuk om samen met andere LHBTI-vrouwen te sporten of te wandelen kom dan een keer een avond meedoen of neem contact op met ijsseldykes@cocdeventer.nl.

Samen sporten, wandelen, maar bovenal ontspannen!

De IJssel Dykes is een groep – lesbische vrouwen en andere mensen die qua genderidentiteit zich thuis voelen in deze groep – die op de donderdagavond samen sporten (voetballen, basketballen, volleyballen, badmintonnen of wandelen). Het doel is door samen te sporten of te wandelen elkaar te ontmoeten en contact te maken. Voor COC-leden is het meedoen gratis, voor niet-COC-leden, die zeker ook van harte welkom zijn, zijn de kosten per avond € 3,00.

Iedere sportavond wordt de training gegeven door een trainster uit de IJssel Dykes groep. De wandelgroep bestaat uit sporters die niet kunnen of willen sporten doordat ze geblesseerd zijn of liever willen wandelen. Een wandelavond vindt plaats als er tenminste vier personen zich hebben aangemeld om mee te wandelen.

In de winterperiode zijn de wandelingen niet iedere donderdag, maar maandelijks op de zondag. Tijdens de zomerperiode (schoolvakantie Regio Noord) is er een alternatief programma waarvan het aanbod ieder jaar wordt vormgegeven. Na het sporten en wandelen is er de gelegenheid om samen nog wat drinken op een locatie in de binnenstad van Deventer.

English translation:

The IJssel Dykes is a group – lesbian women and other people who feel at home in this group in terms of gender identity – who play sports together on Thursday evenings (football, basketball, volleyball, badminton or walking). The goal is to meet each other and make contact through sports or walking together. For COC members, participation is free, for non-COC members, who are certainly also very welcome, the costs per evening are € 3.00. If you want more information or answers to your questions or when you would like to exercise or walk with this group, please contact ijsseldykes@cocdeventer.nl.

Sportactiviteiten de komende periode (najaar 2023): 

  • Donderdag 5, 12 en 19 oktober: Basketbal
  • Donderdag 26 oktober: Badminton
  • Donderdag 2, 9 en 16 november: Voetbal
  • Donderdag 23 november: Badminton
  • Donderdag 30 november, 7 en 14 december: Volleybal
  • Donderdag 21 december: Badminton

Kom je meetrainen of meewandelen? Graag even aanmelden via het e-mailadres van de IJssel Dykes.

Tags: ,

vrijdag 6 oktober 2023

Ons Honk – Sperwerlaan 18 te Apeldoorn
Bijeenkomst van 14.00 tot 16.30 uur

Roze 50+ Apeldoorn organiseert iedere eerste vrijdag van de maand vanaf 14.00 uur een LHBTIQ-bijeenkomst in Ons Honk in Apeldoorn, vaak met een thema en soms ingeleid met een korte film. We beginnen vaak met een rondje hoe het is en wie wil vertelt iets. Er worden eventuele nieuwsitems besproken. Alles wat aangedragen wordt door de mensen die Roze 50+ bezoeken komt op de agenda. Ook wordt af en toe samen gegeten.

Locatie:
Ons Honk – Sperwerlaan 18 – 7331 TX te Apeldoorn

Voor informatie kunt u terecht bij de organisatoren van deze middag via E-mail: roze50apeldoorn@gmail.com

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Dan kunt u daarvoor terecht op de algemene website van Roze 50plus

Tags:

zaterdag 7 oktober 2023

Wijkcentrum De Enk – Enkstraat 67 in Zwolle – Geopend van 14.00 tot 17.00 uur

Elke eerste zaterdag van de maand is er Café Oké! Voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

De cafémiddag is van 14.00 tot 17.00 uur. De locatie is wijkcentrum De Enk, Enkstraat 67 in Zwolle, zo’n tien minuten lopen van het NS station. De Enk is rolstoeltoegankelijk en natuurlijk heel gezellig!

Iedereen is welkom bij Café Oké en je mag natuurlijk ook een begeleider of familielid meenemen. In verband met de Coronamaatregelen vragen we je om je vooraf aan te melden via cafe-oke@coczwolle.nl

Meer weten? Kijk op Café Oké of neem contact met ons op via cafe-oke@coczwolle.nl

Tags: ,

zondag 8 oktober 2023

Zondag 8 oktober (Tweede zondag van de maand) – Wandeling voor vrouwen

Start bij Pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje – Hoogstraat 3 te Nijmegen
Starttijd: 10.00 uur (ochtend) en 13.30 uur (middag)
Lengte: 9 km. (ochtendwandeling) en 6km. (middagwandeling)
Eindpunt: Pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje
Contactpersoon: Arianne contact@sportforall.nl
                        Jetty: lesbischactief2@hotmail.nl

Zondag 8 oktober voert de wandeling door Nijmegen en deze keer wandelen we samen met de Poink-dames. Dat betekent wel een wijziging van de starttijd. Er is namelijk een ochtendwandeling van 10.00 tot 12.30 uur (9 km.) en een middagwandeling van 13.30 tot 15.00 uur (6 km.); natuurlijk mag je ook beide wandelingen meelopen (samen 15 km.).

Tussen de wandelingen is er een mogelijkheid om te lunchen op eigen kosten. Start- en eindpunt van beide wandelingen is Pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje aan de Hoogstraat 3 te Nijmegen.
Voor de lunch kun je een pannenkoek reserveren samen met twee drankjes voor €19.50.

Aanmelden graag voor 30 september bij contact@sportforall.nl  (Arianne) – Bedrag voor de lunch kan worden overgemaakt via NL34RABO031592219 van Verbindend Organiseren (met vermelding van je naam)

Over Second Sunday:
Welkom bij Second Sunday, de vrouwenwandelgroep waarbij je hond mag mee wandelen. We verzamelen om 11.30 uur aan de voorzijde van het genoemde NS Station , tenzij anders is aangegeven. Wandelingen gaan altijd door, aan- of afmelden is niet nodig. Neem voor de lunchstop wat eten en drinken mee, ook als er horeca (h) onderweg is. Een OV kaart is soms nodig voor de bus. Er zijn RONDwandelingen (start en eindpunt zelfde) of LIJNwandelingen (van A naar B). Bij elke wandeling staan naam en telefoonnummer van degene die de wandeling heeft voorgelopen. Voor gemaakte voorbereidingskosten vragen we € 1,00 per wandeling. Na het wandelen is het gezellig om met elkaar uit eten te gaan, halverwege de wandeling kun je je hiervoor opgeven.

Het mailadres voor meer informatie over Second Sunday is lesbischactief@hotmail.com.

Tags: ,

maandag 9 oktober 2023

De Enk – Enkstraat 67 in Zwolle

Elke tweede maandag van de maand is er Expreszo, de maandelijkse activiteit voor lhbti+ jongeren tussen 18 en 26 jaar. 

Expreszo Zwolle (van COC Zwolle) is er maandelijks voor alle jongvolwassenen in de LHBTQ+. Kom deze editie gezellig kletsen onder het genot van een drankje bij De Enk, Enkstraat 67 in Zwolle. We beginnen om 19:30 en gaan door tot ongeveer 21:30. Zien we je daar?

Voor vragen mail je naar expreszo@coczwolle.nl

Meer informatie over Expreszo is te vinden via de website van COC Zwolle.

Tags: ,