donderdag 1 juni 2023

Zaalsport in de gymzaal van De Windroos aan de Duivengang/Broederenstraat te Deventer vanaf 19.45 uur

Tegelijkertijd vindt op donderdagavond een wandeling plaats bij aanmelding van tenminste vier personen om mee te wandelen. Loop je graag een keer (of vaker) mee stuur dan een bericht naar ijsseldykes@cocdeventer.nl

English translation:

The IJssel Dykes, an initiative of COC Deventer, consists of a group of women who exercise every Thursday evening. At 19.45 we meet in the sports hall at the Duivengang/Broederenstraat in Deventer.

IJssel Dykes; sporten, wandelen, gezelligheid

Sportactiviteiten de komende periode

  • Donderdag 1 juni: Badminton
  • Donderdag 8, 15 en 22 juni 2023: Volleybal
  • Donderdag 29 juni: Badminton
  • Zomerprogramma in juli en augustus

De IJssel Dykes, een initiatief van COC Deventer, bestaat uit een groep vrouwen die iedere donderdagavond sport. Om 19.45 komen wij samen in de gymzaal van De Windroos aan de Duivengang/Broederenstraat te Deventer.

De sportvrouwen spelen afwisselend voetbal, volleybal of basketbal; iedere drie weken een andere sport. Daarnaast wordt ter afwisseling een week badminton gespeeld.

IJssel Dykes; sporten, wandelen, gezelligheid

De IJssel Dykes zijn weer begonnen met zaalsport. Heb je interesse om een donderdag avond mee te doen met de IJssel Dykes dan kun je contact opnemen met ijsseldykes@cocdeventer.nl  .

Kom je meetrainen of meewandelen? Graag even aanmelden via het e-mailadres van de IJssel Dykes.

vrijdag 2 juni 2023

Ons Honk – Sperwerlaan 18 te Apeldoorn
Bijeenkomst van 14.00 tot 16.30 uur

Roze 50+ Apeldoorn organiseert iedere eerste vrijdag van de maand vanaf 14.00 uur een LHBTIQ-bijeenkomst in Ons Honk in Apeldoorn, vaak met een thema en soms ingeleid met een korte film. We beginnen vaak met een rondje hoe het is en wie wil vertelt iets. Er worden eventuele nieuwsitems besproken. Alles wat aangedragen wordt door de mensen die Roze 50+ bezoeken komt op de agenda. Ook wordt af en toe samen gegeten.

Locatie:
Ons Honk – Sperwerlaan 18 – 7331 TX te Apeldoorn

Voor informatie kunt u terecht bij de organisatoren van deze middag via E-mail: roze50apeldoorn@gmail.com

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Dan kunt u daarvoor terecht op de algemene website van Roze 50plus

Tags:

zaterdag 3 juni 2023

Wijkcentrum De Enk – Enkstraat 67 in Zwolle – Geopend van 14.00 tot 17.00 uur

Elke eerste zaterdag van de maand is er Café Oké! Voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

De cafémiddag is van 14.00 tot 17.00 uur. De locatie is wijkcentrum De Enk, Enkstraat 67 in Zwolle, zo’n tien minuten lopen van het NS station. De Enk is rolstoeltoegankelijk en natuurlijk heel gezellig!

Iedereen is welkom bij Café Oké en je mag natuurlijk ook een begeleider of familielid meenemen. In verband met de Coronamaatregelen vragen we je om je vooraf aan te melden via cafe-oke@coczwolle.nl

Meer weten? Kijk op Café Oké of neem contact met ons op via cafe-oke@coczwolle.nl

Tags: ,

maandag 5 juni 2023

DSD Café op maandag 5 juni – Digitale bijeenkomst van 19.30 tot 20.30 uur

Na aanmelding ontvangt u een link voor de bijeenkomst.

Tijdens deze bijeenkomst brengen Marian Spath (gynaecoloog) en Paul Rabsztyn (seksuoloog) van het Radboudumc u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom DSD. DSD staat voor differences or disorders of sex development, en is een verzamelnaam voor een grote groep aandoeningen waarbij de geslachtsontwikkeling atypisch verlopen is.

Tijdens deze eerste bijeenkomst willen gaan we inventariseren waar jullie behoefte aan hebben. We zijn zij benieuwd naar jullie mening en naar wat jullie zouden willen weten of doen tijdens zo’n bijeenkomst. Ook is er ruimte om vragen aan elkaar te stellen en onderling van gedachten te wisselen.

De bijeenkomst vindt plaats op 5 juni van 19.30 tot 20.30 uur. Meld u aan voor 29 mei via dit aanmeldformulier. De bijeenkomst is digitaal. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een link voor de bijeenkomst. 

dinsdag 6 juni 2023

Korak Herstelacademie – Jean Monnetpark 75 te Apeldoorn

Dinsdag 6 juni – 18.30 tot 20.30 uur – Tweewekelijks op oneven weken – Volgende datum 20 juni

Op dinsdag 6 juni is in Apeldoorn een bijeenkomst van supportgroep LHBTQi+. In een veilige en besloten omgeving je ervaringen delen met mensen die te maken hebben met genderdysforie. Elkaar steunen en informeren door middel van peersupport. Aanmelden via www.korak.nl of via telefoonnummer +31552340116 ; na aanmelding volgt een telefonisch kennismakingsgesprek.

LHBTQI+ Supportgroep

Ben jij bezig met je genderidentiteit? Jezelf ontdekken? Zou je het fijn vinden om in een veilige omgeving “ruimte” te krijgen om met andere transpersonen te praten en zo meer inzicht te krijgen in soortgelijke thema’s die je tegenkomt in jouw proces? Door middel van peersupport elkaar inspireren en steunen op basis van gelijkwaardigheid?

Dan nodigen wij je uit deel te nemen aan deze supportgroep bij Korak Herstelacademie.

De deelnemers ontmoeten elkaar op vrijwillige en regelmatige basis en is gebaseerd op gelijkwaardigheid en individuele ervaringen die worden gedeeld. De groep werkt gedeeltelijk met thema’s, die in onderling overleg met de deelnemers, worden bepaald.

Na je aanmelding volgt een telefonisch kennismakingsgesprek.

De groep is elke oneven week op dinsdagavond van 18:30 tot 20:30 uur.