donderdag 6 oktober 2022

Deventer Schouwburg – Leeuwenbrug 2 te Deventer
Aanvang 20.00 uur ( Grote zaal)- entreeprijs € 34,50

Sven Ratske – Hedwig and the Angry Inch
Tragikomische punkrockmusical voor even terug in Nederland

Rolling Stone Magazine noemde het ‘the best rockmusical ever’, Bowie en Cher waren grote fans en in de Berlijnse en New Yorkse underground gonst het nog steeds van lovende kritieken. Hedwig and the Angry Inch is al járen een wereldwijde culthit.

Zes jaar geleden stond de cultdiva, met rasentertainer Sven Ratzke, al kort op de planken in Nederland. En nu komt ze terug! De jurken worden afgestoft, de pruiken in de krullers gezet en de bandleden weer geolied. En dan nu eindelijk in oktober 2022 is Hedwig and the Angry Inch in Berlijnse productie van het Renaissance Theater, voor een exclusieve show te zien in Deventer.

Het tragikomische verhaal gaat over Hansel uit Oost-Berlijn. Hij wordt verliefd op een Amerikaanse soldaat. Om met hem te kunnen trouwen en de DDR te ontvluchten transformeert Hansel in Hedwig. Maar het geluk is helaas maar van korte duur. Dan ontmoet ze Tommy Speck, die met hulp van Hedwig een beroemde rockster wordt. Tommy ontdekt pas later met een transseksueel van doen te hebben… 

Ratzke wordt door pers en publiek geroemd als ‘een career defining’ rol. Hedwig neemt je mee en laat niet meer los. De 4-koppige live band schuurt en rockt, dat de muren beven en je hart sneller laat kloppen. Er wordt Duits en Engels gesproken/gezongen.

Hedwig and The Angry Inch: ironie, humor en tragiek en het verlangen naar symbiose, de zoektocht naar de perfecte wederhelft.  You just love her and cannot ever hate her!

Meer weten over deze voorstelling of kaarten bestellen? Dat kan via de website van Deventer Schouwburg.

Tags:

donderdag 6 oktober 2022

Zaalsport in Gymzaal De Duivengang (Broederenstraat 1 te Deventer) vanaf 19.45 uur
Wandelen (± 1 uur) start 19.45 uur bij Gymzaal De Duivengang

IJssel Dykes; sporten, wandelen, gezelligheid

Meedoen!? Meld je dan aan bij  de IJssel Dykes 

Sportactiviteiten de komende periode

  • Donderdag 6 oktober: Basketbal
  • Donderdag 13,20 en 27 oktober: Volleybal
  • Donderdag 3, 10 en 17 november: Voetbal

Naast deze binnensporten wordt er tegelijkertijd op donderdagavond gewandeld.

IJssel Dykes; sporten, wandelen, gezelligheid

De IJssel Dykes, een initiatief van COC Deventer, bestaat uit een groep vrouwen die iedere donderdagavond sport of wandelt. Om 19.45 komen wij samen in de sportzaal aan de Duivengang, Broederenstraat 1 Deventer. De wandeldames vertrekken hier vandaan voor een wandeling van ruim een uur door Deventer en langs de IJssel.

Heb je interesse om een donderdag avond mee te wandelen met de IJssel Dykes dan kun je contact opnemen met ijsseldykes@cocdeventer.nl  .

zondag 9 oktober 2022

Zondag 9 oktober (Tweede zondag van de maand) – 11.30 uur
Wandeling speciaal voor vrouwen – Start- en Eindlocatie: NS-station Arnhem (Sonsbeekzijde)

Op zondag 9 oktober wandelen we de Parkenwandeling (± 10 km.) rond Arnhem. We gaan door het Sonsbeek, Zypendaal en Klarenbeek. De route is afwisselend met hier en daar een flinke klim met mooi uitzicht. De horeca is op de route en aan het eind.

Graag aanmelden voor de wandeling voor vrijdag 7 oktober. Meer info via Jetty 06-14534108 ( alleen op de dag zelf)

Over Second Sunday:
Welkom bij Second Sunday, de vrouwenwandelgroep waarbij je hond mag mee wandelen. We verzamelen om 11.30 uur aan de voorzijde van het genoemde NS Station , tenzij anders is aangegeven. Wandelingen gaan altijd door, aan- of afmelden is niet nodig. Neem voor de lunchstop wat eten en drinken mee, ook als er horeca (h) onderweg is. Een OV kaart is soms nodig voor de bus. Er zijn RONDwandelingen (start en eindpunt zelfde) of LIJNwandelingen (van A naar B). Bij elke wandeling staan naam en telefoonnummer van degene die de wandeling heeft voorgelopen. Voor gemaakte voorbereidingskosten vragen we € 1,00 per wandeling. Na het wandelen is het gezellig om met elkaar uit eten te gaan, halverwege de wandeling kun je je hiervoor opgeven.

Het mailadres voor meer informatie over Second Sunday is lesbischactief2@hotmail.com.

Tags: ,

zondag 9 oktober 2022

Zondag 9 oktober – Aanvang 16.00 uur – Kaarten € 23,00 via deze link

Patronaat – Zijlsingel 2 te Haarlem

Deelnemers vanuit COC Deventer e.o.: Mrs. Bo Rizz & The Pianoman

Het COC Songfestival strijkt in 2022 neer in Haarlem. De 26ste editie van de befaamde regenboog liedjeswedstrijd zal op zondag 9 oktober a.s. plaatsvinden in poppodium Patronaat. COC Kennemerland organiseert deze editie samen met het landelijk team. Namens COC Deventer en omstreken zal het duo Mrs. Bo Rizz & The Pianoman deelnemen met het nummer Clouds of Difference. Mrs. Bo Rizz (Anja Dalhuisen) en The Pianoman (Kees Kuiper) maken al een eeuwigheid samen muziek en deden al vaker mee aan het COC Songfestival (met een fraaie tweede plaats in 2017!). Anja zingt vanuit de bodem van haar ziel gedragen door het pianospel van Kees. Een stem en wat snaren die altijd proberen je te raken.

Al twee jaar op rij bleek het niet mogelijk om een COC Songfestival te organiseren als gevolg van de coronacrisis. In 2020 werd een vervangende online show uitgezonden en de editie van 2021 werd kort van te voren geannuleerd vanwege toenemende besmettingen en nieuwe beperkende maatregelen. COC Midden-Nederland, de winnaar van de laatste editie in 2019, besloot niet voor een derde keer de organisatie te willen trekken als hostingpartner. Gelukkig bleek COC Kennemerland enthousiast om de organisatie op zich te nemen.

“We zijn blij dat COC Kennemerland met veel energie en enthousiasme aan de slag is gegaan om de komende editie van het COC Songfestival te organiseren. Veel dank zijn we verschuldigd aan COC Midden-Nederland voor alle energie die de afgelopen jaren in het festival is gestoken. We hebben uiteraard begrip voor hun besluit”, aldus Simon Timmerman namens het Landelijk Team COC Songfestival.

De komende editie in Haarlem belooft uniek te worden. Het festival wordt voor het eerst in haar historie op een zondagmiddag georganiseerd. “Voor deze editie hebben we gekozen voor een van de mooiste en beste podia van Nederland. We staan namelijk in de grote zaal van het Patronaat. Omdat we vinden dat echt iedereen de kans moet hebben erbij te zijn, hebben we gekozen voor een toegankelijk tijdstip en een handige dag. En natuurlijk houden we rekening met alle mogelijke maatregelen. Op deze manier kunnen we er voor iedereen een schitterend feest van maken!” aldus Jos Ahlers, voorzitter COC Kennemerland.  

COC Songfestival
In 2019 beleefde het COC Songfestival de 25ste (en voorlopig laatste) editie die werd gewonnen door zangeres Luz Bravo met haar lied ‘Harmony’ namens COC Midden-Nederland. Het festival begon ooit als een knipoog naar het grote Eurovisiesongfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze regenboog liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen. In de loop der jaren heeft het festival een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium mogen verwelkomen. 

Kaarten voor het festival
Het COC Songfestival is op 9 oktober 2022 om 16.00 uur in het Haarlemse Patronaat. Kaarten zijn beschikbaar via de website van Patronaat: https://patronaat.nl/event/coc-songfestival-2022-09-10-22/

Tags: , ,

dinsdag 11 oktober 2022

Filmtheater Gigant – Nieuwstraat 133 te Apeldoorn

Film om 20.30 uur – Tickets verkrijgbaar via deze link

Filmtheater MIMIK – Achter de Muren Vispoort 8-10 te Deventer

Film om 20.30 uurTickets verkrijgbaar via deze link

In het kader van Kijk Ons, wordt zowel in Apeldoorn (Gigant) als in Deventer (MIMIK) op Coming-Out-Dag 11 oktober El Houb vertoond: een film over de Marokkaans-Nederlandse Karim die door zijn vader is betrapt met een man. Hij haast zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan, maar hoe bespreek je zoiets binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat?

El Houb (Nederland 2021)

De Marokkaans-Nederlandse Karim keert terug naar zijn ouderlijk huis in Rotterdam om zijn ouders te vertellen dat hij op mannen valt. Na jaren de schone schijn te hebben opgehouden, is het hoge woord er eindelijk uit. De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op. Hij beseft dat hij zijn familie moet confronteren om eindelijk de stilte te doorbreken. Maar om echt geaccepteerd te worden, moet hij eerst in het reine komen met zijn eigen gevoelens. (Drama; 102 minuten)

El houb (de liefde) is het zowel aangrijpende als geestige regiedebuut van Shariff Nasr, met in de hoofdrol Fahd Larhzaoui en de prijswinnende acteurs Lubna Azabal (Incendies, Adam) en Slimane Dazi (Un prophète). El Houb is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt en beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco.

Tags: