Een terugblik op de vrouwen-activiteiten in de beginperiode

Anekdote uit 1986 – Herinneringen ophalen:

‘M’n eerste gedachten aan die tijd (‘80-‘83) zijn: “oh, we hadden altijd maar ruzie”, en “we werden nóóit begrepen en moesten alles 100 X uitleggen”. …dubbele onderdrukking… porno… seksistische muziek… de 2e vrouwenavond op zaterdag…. Maar… gesteund door getypt en ander beeldmateriaal kwam ik tot de geruststellende conclusie dat juist onze afsplitsing en radikaliteit ons kracht en saamhorigheid gaven, resulterend in een hoop goede ideeën en aktiviteiten.
Ik doe maar een gooi: het 1e Heksenfeest was een sukses, een nieuwe voorlichtingsfolder met aparte aandacht voor vrouwen, binnenvallen bij een gezapige Manifestatie Vrouw met een pottenstand en ballonnen met ‘een dot van een pot’ uitdelen. Diskriminatie bij voetbalvereniging ‘Puck’? Hup, een ingezonden brief naar de krant en de voetbalvereniging werd ter verantwoording geroepen. Lekker korte pottenkopjes allemaal. ‘Ere zij pot’ zingen onder de kerstboom. Ook het Deventer vrouwenhuis werd niet met rust gelaten: hoezo verhogen potten de drempel van het vrouwenhuis? Eén ding is zeker: m’n trotse potteus bewustzijn dank ik met name aan die tijd!!’

Herinneringen van Saskia uit Flipo nr. 15 – maart 1986

Contact

Bezoekadres
Bierstraat 54
7416 AM Deventer

E info@cocdeventer.nl

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

cocdeventer.nl
© 2024 COC Deventer e.o. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.

Toegangelijkheid