Homo-Hulptelefoon, Coming-Out-praatgroepen en opvanggesprekken

Gedragsregels

Omtrent het echte introduceren van nieuwe bezoekers werden gedragsregels opgesteld om kritiek uit het verleden over dubieuze opvangpraktijken te voorkomen; zo moest altijd afgesproken worden op neutraal terrein (dus niet bij iemand thuis) en echt zware ‘coming-out-gesprekken’ werden door twee personen verricht en dan zoveel mogelijk op maat van de persoon die het gesprek had aangevraagd (vrouw, man, jong, oud, achtergrondsituatie, etc.).

In de jaren negentig vonden in het kielzog van die introductiewerkgroep ook meer activiteiten plaats. Praatgroepen en gespreksavonden werden met enige regelmaat georganiseerd; soms in serie (jongerenpraatgroep in 1990, coming-out-praatgroep in 1992 en 1993), dan weer met een thema (bijv. ouders van homoseksuele kinderen in 1991). Geprobeerd werd ook om jaarlijks een ‘Nieuwe-Leden-Avond’ te organiseren om in een leuke sfeer de nieuwste COC-leden beter te leren kennen. Omdat veel aandacht ging naar jongeren werd in 1992 de subgroep 40+ in het leven geroepen; op donderdagavond ging het accent vooral naar die doelgroep (eerder open, rustige muziek, gemoedelijke sfeer). Op initiatief van de werkgroep Introductie werden ook diverse Open Dagen georganiseerd, weliswaar ondersteund door alle andere werkgroepen van het COC in Deventer.

Homo-infotelefoon

Opnieuw bleek het lastig al die ontwikkelingen voortdurend op peil te houden met voldoende menskracht. Van alle initiatieven bleek de homo-infotelefoon nog de langste adem te hebben, al is deze ook in 2001 verplaatst naar de donderdagavond (met de nieuwe naam COC-infotelefoon) en is het vaste telefoontoestel in 2004 vervangen door een mobieltje, zodat mensen gewoon thuis de telefoon konden beantwoorden. Sinds COC Deventer vanaf 2002 ook op internet te vinden was werden steeds meer introductievragen via de mail gesteld (als men de info al niet op de site had kunnen vinden). Een echte introductiewerkgroep is momenteel niet meer actief. Aanvragen die binnenkomen worden zoveel mogelijk naar de diverse doelgroepen doorgespeeld.

Contact

Bezoekadres
Bierstraat 54
7416 AM Deventer

E info@cocdeventer.nl

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

cocdeventer.nl
© 2024 COC Deventer e.o. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.

Toegangelijkheid