Ontstaan van trendy café ‘Face It’ en gemoedelijke bar ‘Le BaroC’

Stijgend bezoekersaantal

Na de lange verbouwingsperiode medio 1994 (welke grotendeels door eigen vrijwilligers werd uitgevoerd) kon het frisse en vernieuwde COC-café in het najaar van 1994 weer van start gaan. En de investering werd beloond: het bezoekersaantal steeg enorm van zowel nieuwe bezoekers als mensen die al jarenlang niet meer in het COC geweest waren. Het COC in Deventer werd opeens weer een plek waar men graag uitging. Door deze toeloop werden mensen ook enthousiast om zelf actief te worden. Bij twee werkgroepen werd er weer nieuw leven ingeblazen, namelijk de jongeren eind 1995 en de bibliotheek begin 1996 (over beide werkgroepen binnenkort een apart hoofdstuk in deze reeks).

De tweede tussentijdse verbouwing

Uit de wens om een speciale jongerenavond te mogen organiseren en een nieuwe bibliotheekruimte te creëren ontstond het idee om in de naastliggende ruimte een kleine bar en leesruimte te bouwen, welke dan ook inzetbaar was tijdens de steeds drukker wordende zaterdagavond. De uitstraling van deze ruimte moest vooral stijlvol en klassiek zijn, met kroonluchter, leestafel, open haard, piano en fauteuils. De bar was klein en intiem en daardoor erg uitnodigend voor de rustiger cafétijden. Als naam voor deze ruimte werd uiteindelijk voor ‘Le BaroC’ gekozen, nadat eerst een hele reeks andere namen de revue gepasseerd waren.

Ook deze tweede tussentijdse verbouwing zorgde voor nog meer bezoekers en activiteiten in de tweede helft van de jaren ‘90. Het zijn in zekere zin de gloriejaren van het COC-café geweest tot vanaf 2000 de geluidsproblematiek en de slechte conditie van de buitenkant van het COC-pand weer roet in het eten gingen gooien.

 
Bovenaanzicht van trendy café ‘Face It’ en de bar van gemoedelijk café ‘Le BaroC’

Contact

Bezoekadres
Bierstraat 54
7416 AM Deventer

E info@cocdeventer.nl

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

cocdeventer.nl
© 2024 COC Deventer e.o. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.

Toegangelijkheid