Opnieuw verbouwing van het vertrouwde COC-pand

Anekdote: Feestelijke (her-)opening

Op zaterdag 3 september wordt om 16.00 uur het (her)nieuwde pand van de Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit COC-IJsselstreek in gebruik genomen. Alle leden, betrokkenen en diverse instanties zijn uitgenodigd om bij deze officiële receptie aanwezig te zijn. Het pand wordt geopend door wethouder Fleskes namens de gemeente Deventer en daarnaast zal ook de voorzitter van COC-Nederland Frank van Dalen een woordje spreken. ’s Avonds vanaf 22.00 uur kunnen ook andere geïnteresseerden een kijkje nemen en meteen genieten van een spetterend openingsfeest. Dit feest wordt opgeluisterd met een dynamisch optreden van voormalig Velvet-zanger Edwin en in de nieuwe danskelder draait DJ-Smile. De ingrijpende verbouwing van het COC-pand is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van het Oranje Fonds, het VSB fonds en de gemeente Deventer.
(persbericht over de opening van het nieuwe COC-café op 3 september 2005)

In het najaar van 2005 moest er echter ingegrepen worden in de danskelder. Een geluidslek zorgde toch nog voor overlast bij de buurvrouw. Met het aanbrengen van een extra laag geluidswerende laag probeerde men dit op te lossen. Anno 2012 blijkt het probleem nog steeds niet helemaal opgelost; vooral bij nummers waarin veel bas bij komt is de kans op overlast nog steeds aanwezig en dat is één van de redenen dat de kelder nu als lounge- en rookruimte gebruikt wordt. Ook het ventilatiesysteem is nog steeds niet naar wens en het lijkt een lastige klus om dat voor elkaar te krijgen. De eerste maanden profiteerde het COC-café echter van de verbouwing en werden de diverse avonden goed bezocht. Toch mocht dat niet zo blijven duren, want donkerroze wolken dienden zich begin 2006 aan. Daarover volgende keer meer.

 
Opening 3 september 2005: het pand van buiten – penningmeester Marcel Kronenberg

Speciale vermelding voor Gay-café ‘De Écurie’Op zaterdag 20 november 2004 werd Deventer verrijkt met commercieel Gay-café ‘De Écurie’ aan de Golstraat. Deze Franse naam dat ‘paardenstal’ betekent was een verwijzing naar de vroegere functie van het gebouw waar het café in gevestigd was. In het begin waren er zeer goede contacten met het café en bezoekers bezochten over en weer het COC-café en ‘De Écurie’.
Na een half jaar echter stapte één van de eigenaren er uit en werd het team met nieuwe mensen aangevuld. Verschil in inzicht over de toekomst zorgde echter niet voor rust in de tent. Ook de (her-)opening van het COC-café in september 2005 en de daardoor toelopende concurrentie tussen de twee zaken deden het café aan de Golstraat geen goed. Begin 2006 moest ‘De Écurie’ helaas haar deuren weer sluiten, tot verdriet van veel bezoekers die het een fijne aanvulling vonden in het roze uitgaans-aanbod in Deventer.

Fictief logo van ‘De Ecurie’ – het echte logo kende ook twee hoefijzers (heeft iemand het originele logo?)

Contact

Bezoekadres
Bierstraat 54
7416 AM Deventer

E info@cocdeventer.nl

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

cocdeventer.nl
© 2024 COC Deventer e.o. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.

Toegangelijkheid