Landelijk

Meerderheid Tweede Kamer tegen wijziging Transgenderwet

Er is geen meerderheid meer in de Tweede kamer om het eenvoudiger te maken om in paspoorten en rijbewijzen van geslacht te veranderen. NSC is nu tegen het voorstel. Het veranderen van geslacht op identiteitsdocumenten ‘moet niet te makkelijk zijn’, aldus Tweede Kamerlid Nicolien van Vroonhoven. Zij pleitte voor het intrekken van het wetsvoorstel. CDA, PVV, FvD, […] Lees verder »

Het Regenboog Danspaleis (Amsterdam)

Regenboog Danspaleis – Speciaal voor LHBTI+ senioren De missie van het Danspaleis is om alle ouderen in Nederland vitaal en inclusief te houden. Vanuit de visie dat muziek een magisch middel is om mensen bij elkaar te brengen en ouderen in beweging te zetten, is de Danspaleisformule met meerdere aanvullende onderdelen ontwikkeld. Een dansfeest voor […] Lees verder »

Muziekfeest Roze senioren in Hengelo (Ov.)

Zondag 28 april 2024 van 14:00 tot 17:30 uur (inloop vanaf 13:30 uur) Café Tante Jo aan de Pastoriestraat 23 in Hengelo (Ov.) Muziekfeest Roze senioren Een middag met Engelstalige popmuziek uit de jaren 60,70, 80 tot nu, Duitse Schlagers en natuurlijk ook Nederlandstalige muziek van alle tijden. Heb je zin om te dansen, naar […] Lees verder »

Utrecht Pride op zaterdag 1 juni

Utrecht Pride  verwelkomt je met open armen op zaterdag 1 juni. Op deze dag draait alles om het vieren van liefde – liefde voor jezelf, voor anderen, voor iedereen, voor Utrecht. Jij doet ertoe. Laat de kleuren van diversiteit samenkomen en verspreid de liefde door de prachtige grachten van Utrecht. Kom en feest tijdens dit […] Lees verder »

Tentoonstelling viert queer subjectiviteit (Kunsthal Rotterdam)

Kunsthal Rotterdam – Museumpark (Westzeedijk 341) Expositie Doron Langberg – Nog te zien tot 26 mei 2024 Kunsthal Rotterdam toont vanaf 1 februari 2024 de eerste Europese solotentoonstelling van kunstenaar Doron Langberg (1985). Als een van de meest toonaangevende figuratieve schilders van zijn generatie staat Langberg bekend om werk dat queer subjectiviteit viert. Met weelderig […] Lees verder »

Maart is Queer Geschiedenismaand

Maart is de Nederlandse Queer Geschiedenismaand. Tijdens deze maand zetten verschillende culturele platforms lhbtiq+-geschiedenissen en verhalen in de spotlights. Hoogtepunt van dit jaar is de publicatie van de podcast Roze Reuzen, een samenwerking van IHLIA LGBTI Heritage, Van Gisteren, bureau voor publiekshistorische projecten en queermagazine Winq. Podcast Roze Reuzen Wij staan als regenbooggemeenschap op de schouders van Roze Reuzen, […] Lees verder »

COC Nederland sluit zich aan bij Eén tegen Eenzaamheid

COC Nederland heeft zich recent aangesloten bij de nationale coalitie van het actieprogramma Een tegen eenzaamheid. Eén tegen eenzaamheid is het actieprogramma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om eenzaamheid in Nederland te verminderen. In het actieprogramma werken organisaties, bedrijven en overheid landelijk en lokaal samen. Ook veel gemeenten zijn aangesloten bij het […] Lees verder »

COC Community Day op 23 maart

Op zaterdag 23 maart 2024 organiseert COC Nederland de voorjaarseditie van de COC Community Day! We kijken uit naar een constructieve en leerzame dag vol inspiratie, overleg, workshops en uitwisseling met COC-ers uit het hele land. Aanmelden is verplicht en kan enkel via dit online formulier. De aanmelding sluit op 17 maart a.s. tenzij de […] Lees verder »

Samenkomst voor Solidariteit op 24 november

De verkiezingsuitslag komt hard binnen. Onze rechtsstaat staat onder druk. Onze fundamentele grondrechten worden bedreigd. Voor miljoenen mensen in Nederland is het onduidelijk hoe de toekomst eruit gaat zien. Daarom is er op vrijdag 24 november de samenkomst Samen voor Solidariteit om 17.00 uur op De Dam in Amsterdam. Om te laten zien dat liefde het […] Lees verder »

PrEP-zorg bij een OneDayClinic

PrEP-zorg bij een OneDayClinic OneDayClinic is de enige privékliniek voor SOA-zorg die erkend is door Soa Aids Nederland. Met 8 locaties in het land zit er altijd eentje bij jou in de buurt. Zo kun je bij ons terecht voor PrEP in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen, Eindhoven en Breda. We hanteren geen wachtlijsten. Meestal kan je dezelfde dag nog bij ons […] Lees verder »

Rainbowvote.nl

Op woensdag 22 november zijn er landelijke verkiezingen over de leden van de Tweede Kamer. Bij de verkiezingen staan ook de belangen van lesbiennes, homo’s, bi’s, trans- en intersekse personen (lhbti+) op het spel. Op de website van Rainbowvote.nl lees je hoe partijen denken over lhbti+ kwesties. Daarmee kan je straks in het stemhokje een […] Lees verder »

COC Songfestival 2023 in Leeuwarden

Op zaterdag 16 december vindt de 27e (!) editie van het COC Songfestival plaats in Leeuwarden. COC Deventer & omstreken neemt deze keer niet deel, maar wil je het toch meemaken dan is hieronder de informatie om er bij te zijn. Kaarten zijn te koop via deze link. De kortingscode voor COC-leden is: COCSFFRL (let […] Lees verder »

Jong & Out (t/m 18 jaar) – COC Zwolle

Elke derde zaterdag van de maand organiseert COC Zwolle een Jong&Out meeting, voor en door jongeren tot en met 18 jaar. De bijeenkomst is speciaal voor homo- bi- en transgenderjongeren tot en met 18 jaar en wordt begeleid door vrijwilligers van COC Zwolle. Waarom Jong&Out? Deze ontmoetingsmogelijkheden voor jongeren zijn volgens COC Zwolle heel belangrijk. […] Lees verder »

COC Verkiezingsdebat (COC Nederland)

Op vrijdagavond 27 oktober gaan de landelijke politieke kopstukken in debat bij COC’s Regenboog Verkiezingsdebat 2023. Als COC-lid informeren we jou als eerste, dus reserveer vandaag nog je toegangskaart. Er waait een gure wind richting de regenbooggemeenschap. De toon op sociale media wordt harder, er wordt meer geweld gemeld en Nederland staat op de 14e plek in Europa […] Lees verder »

COC Nederland – Vacature Senior Medewerker

Ga naar de website van COC Nederland voor de volledige tekst van deze vacature. COC Nederland is op zoek naar een enthousiaste medewerker voor een interessante dubbelfunctie: Senior medewerker algemene en bestuurszaken (0,4 fte) & senior medewerker vrijwilligers & community (0,6 fte) Wat doet een Senior medewerker algemene en bestuurszaken? Als senior medewerker algemene en […] Lees verder »

COC Nederland – Vacature Algemeen Bestuurslid

Ga naar de website van COC Nederland voor de volledige tekst van deze vacature. COC Nederland zoekt een betrokken en vooruitstrevend Algemeen Bestuurslid Federatiebestuur Functie-eisen Algemeen Bestuurslid bestuurlijke ervaring met stichtingen, verenigingen of het COC is een pre.; verbinding met en/of kennis van de lhbti+ gemeenschap en thematiek; aantoonbare ervaring met verandermanagement, lobbyen of draagvlak […] Lees verder »

Contact

Bezoekadres
Bierstraat 54
7416 AM Deventer

E info@cocdeventer.nl

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

cocdeventer.nl
© 2024 COC Deventer e.o. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.

Toegangelijkheid