Deventer is tweemaal Gastvrije Roze Hanzestad

Roze Zaterdag – 28 juni 2003

Dit was voor een aantal mensen van die eerste organisatie om het in 2003 weer te flikken: een geslaagde Roze Zaterdag in Deventer. Deze keer was COC IJsselstreek meteen mee, want het weekend in 1997 had de vereniging absoluut geen windeieren gelegd. Echter binnen de organisatie was niet dezelfde ‘chemie’ als in 1997 en halverwege de voorbereidingen werden de spanningen teveel. Een deel van de organisatie stapte op en in allerijl werden nieuwe mensen bij de organisatie betrokken.

Een incident uit dat jaar, dat anno 2012 weer helemaal actueel is geworden, betrof de vereniging Martijn. Het thema van die Roze Zaterdag in 2003 was ‘Laat Je Zien!’ en daarom had ook deze pedofielenorganisatie zich aangemeld. De organisatoren van de Roze Zaterdag hadden echter Martijn toegang geweigerd, omdat de doelstelling van Martijn niet in de doelstelling zou passen van de Roze Zaterdag. Daarop liet Martijn weten toch te komen, maar zegde dat later weer af nadat er bedreigingen waren binnengekomen bij Martijn. Eén persoon die zei geen banden te hebben met Martijn, protesteerde tegen het uitsluiten van de pedofielenorganisatie. Volgens deze demonstrant was het hypocriet dat het thema ‘Laat je zien’ is, terwijl Martijn wordt geweerd.

Verslag van Radio de Roze Golf – RTV-OOst:

‘De Roze Zaterdag 2003 die op 28 juni in Deventer werd gehouden is door zo’n tienduizend mensen bezocht. Dat was een schatting door de politie in Deventer; terwijl de organisatie van het jaarlijkse homofeest uitging van acht- tot twaalfduizend bezoekers. Een woordvoerder van de stichting Roze Zaterdag Deventer gaf dan ook toe tevreden te zijn. Tijdens de parade die door de winkelstraten van Deventer trok was geen blote kont te zien. Wel liep een stoet keurig en kleurig gekleurde mensen mee. Er waren maar enkele praalwagens. De organisatoren van de Roze Zaterdag wilden dit jaar een klassieke Roze Zaterdag houden, met een klassieke parade.’

Ook COC IJsselstreek had een praalwagen met een diva in een grote regenbooghoepeljurk en daar omheen vrolijke veelgekleurde mensen. Net als in 1997 was het COC-café toneel van één groot en gezellig feest. Voor de vereniging waren deze twee Roze Zaterdagen succesvol, ook al was de organisatie ervan geen directe COC-activiteit. De kans dat Deventer opnieuw een Roze Zaterdag mag organiseren is momenteel trouwens niet zo groot aangezien de landelijke organisatie liever de eer gunt aan nieuwe steden. Wellicht dat men in Zutphen of in Apeldoorn voor de organisatie van een Roze Zaterdag te porren is?

Praalwagen COC Deventer in 2003

Contact

Bezoekadres
Bierstraat 54
7416 AM Deventer

E info@cocdeventer.nl

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

cocdeventer.nl
© 2024 COC Deventer e.o. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.

Toegangelijkheid