Jaarlijkse stoeipartij met het Eurovisie Songfestival (1995-2013)

Het Euro-Song Gala

In 2007 werd op kleine schaal en op het terrein van het eigen COC-pand opnieuw op de vooravond van het Songfestival een bonte avond georganiseerd, nu met de naam ‘EuroSong-Gala’. Zes deelnemende acts traden aan en uiteindelijk ging opoe ‘Bingo Beppie’ namens Finland met de prijs naar huis.

In 2008 werd opnieuw in Theatercafé Bouwkunde het ‘EuroSong-Gala’ gehouden met negen acts. Rik en Maarten deden de organisatie (met ondersteuning van oud-organisator Reindert) en namen ook de presentatie op zich. Vrolijke feestklanken van twee doorgedraaide tweelingen of Oostenrijkse hoempapa-muziek ten spijt werd Zweden met een ingetogen versie van Bert van Gent uiteindelijk eerste.

In 2009 werd het festival op een nieuwe locatie gehouden, namelijk de centrale hal van de Openbare Bibliotheek (zo’n 200 meter van COC-café ‘Face It’). De organisatie en presentatie lag opnieuw in handen van Rik en Maarten, met steun van mensen van de Bibliotheek. Wederom waren er negen acts te bewonderen, waarbij de opvallende en niets-onthullende outfit en presentatie van Princess Alberta met meerderheid van stemmen de eerste prijs ontving.

De latere jaren

In 2010 werd het festival op het laatste moment afgeblazen en andere initiatieven voor 2011 kwamen ook niet echt van de grond. Vanwege het 40-jarig jubileum werd in 2012 besloten om het festival, dat zulke dierbare herinneringen bij velen had nagelaten, toch weer op poten te zetten. Op zaterdag 19 mei streden een zestal acts om de eerste plaats tijdens de vijftiende editie van het parodiefestival. Onder de deelnemers waren de enthousiaste vrouwen van de IJssel Dykes met ‘Diva’ en Miss Rose Murphy met een nummer van Willeke Alberti. Ook Princess Alberta, de winnares uit 2009, was van de party en met het nummer ‘Als Ik Eerlijk Ben’ (S’il Fallait Le Faire) wist ze opnieuw te winnen, dit keer namens Frankrijk.

In 2013 werd voor de laatste keer het Euro-Song-Gala georganiseerd en opnieuw in de Bibliotheek, maar er bleek te weinig nieuwe animo voor een echte wedstrijd. Met wat ‘Golden Oldies’ uit vorige edities kon toch een leuk programma worden voorgeschoteld, maar als alternatieve puntentelling werd gekozen voor een Eurovisie-Quiz met het publiek.

Contact

Bezoekadres
Bierstraat 54
7416 AM Deventer

E info@cocdeventer.nl

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

cocdeventer.nl
© 2024 COC Deventer e.o. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.

Toegangelijkheid