Cultuur

Theatertip – Boys Won’t Be Boys op 24 februari

Boys Won’t Be Boys Een theatrale happening met echte mensen. Zaterdag 24 februari – Voorstellingen om 19.30 en om 21.00 uur Bergkerk (Bergkerkplein 1 in Deventer) – Entree € 10,00 BOYS WON’T BE BOYS geeft persoonlijke en eerlijke verhalen over mannelijkheid een podium, en is een wervelende vrijplaats voor een steeds wisselende groep spelers met […] Lees verder »

Theatertip – Boys Won’t Be Boys in de Bergkerk

Boys Won’t Be Boys Een theatrale happening met echte mensen. BOYS WON’T BE BOYS geeft persoonlijke en eerlijke verhalen over mannelijkheid een podium, en is een wervelende vrijplaats voor een steeds wisselende groep spelers met talent om mens te zijn. We verschillen, nou en? Niemand past precies in het hokje man, en precies dat willen […] Lees verder »

Theatertip – Punch (vrijdag 26 januari)

Op vrijdag 26 januari 2024 wordt in Theater MIMIK (Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer een bijzondere theatervoorstelling gegeven. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entreeprijs is € 20,00. Meer informatie via de website van MIMIK . In Een stel mannenpinguïns ontmoeten twee stellen elkaar, een mannenstel en een vrouwenstel. Om hun kinderwens waar […] Lees verder »

Theatertip – Twee Oude Vrouwtjes

Op vrijdag 31 mei 2024 wordt in Theater MIMIK (Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer) een bijzondere theatervoorstelling gegeven. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entreeprijs is € 21,00. Meer informatie via de website van MIMIK . Twee Oude Vrouwtjes is een poëtische en oergeestige voorstelling naar het gelijknamige boek van Toon […] Lees verder »

Gay Leesclub opstarten in Deventer

De Gay Leesclub in Arnhem gaat beginnen, maar er is nu ook een initiatief om in Deventer en Omstreken een Gay Leesclub op te starten. Dus wie interesse heeft om samen met anderen mooie Gay-boeken te bespreken kan zich aanmelden via deze link (mailadres). Want wat is er fijner om je in de komende lange […] Lees verder »

Roze verhalencafé in Bibliotheek Deventer verplaatst naar 2024

Het Roze Verhalencafé in Bibliotheek Deventer dat op vrijdag 8 december (Paarse Vrijdag) zou worden gehouden gaat niet door. Er wordt een nieuwe datum gepland, ergens in 2024. Dat wordt dan ook op deze website bekend gemaakt! Maar mensen die een speciaal verhaal willen vertellen met een roze tintje mogen zich wel alvast aanmelden. Zodra […] Lees verder »

Cabarettip – Gavin Reijnders met Glittermoe

Op zaterdag 13 januari 2024 wordt in Theater MIMIK (Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer een bijzondere cabaretvoorstelling gegeven. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entreeprijs is € 19,00. Meer informatie via de website van MIMIK . Gavin is wel een beetje klaar met constant aan zichzelf werken. Na iedere fout die […] Lees verder »

Danstip – moOn productions – Hendrik Aerts

Op vrijdag 15 december wordt in Theater MIMIK (Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer een bijzondere dansvoorstelling gegeven. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entreeprijs is € 21,00. Meer informatie via de website van MIMIK . Jij was zo lief voor me. Te lief. Ik ben erin gestikt.  Een expressionistische voorstelling over de […] Lees verder »

Theatertip – Punch – Een stel mannenpinguïns

Op vrijdag 26 januari 2024 wordt in Theater MIMIK (Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer een bijzondere theatervoorstelling gegeven. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entreeprijs is € 20,00. Meer informatie via de website van MIMIK . In Een stel mannenpinguïns ontmoeten twee stellen elkaar, een mannenstel en een vrouwenstel. Om hun kinderwens waar […] Lees verder »

Theatertip – Nouveau Fuck

Op zaterdag 24 februari 2024 wordt in Theater MIMIK (Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer) een bijzondere theatervoorstelling gegeven. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entreeprijs is € 20,00. Meer informatie via de website van MIMIK . Nouveau Fuck is een beweging, een levensstijl, een manier van kijken. Onbeschaamd, onbescheiden en radicaal […] Lees verder »

Documentaire en tentoonstelling over Intersekse

In het Etty Hillesum Centrum (Roggestraat 3 te Deventer) is momenteel een tentoonstelling met werk van autodidact kunstenaar IS.A. Deze als intersekse geboren persoon maakt schilderijen waarin de worsteling met gender verbeeld wordt. Tijdens de openingsavond wordt een documentaire over IS.A vertoond van Eveline van Dijck en vindt een gesprek plaats over Intersekse o.l.v. Jaap […] Lees verder »

Cabarettip – Kim Schuddeboom

Op vrijdag 2 februari 2024 wordt in Theater MIMIK (Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer) een bijzondere cabaretvoorstelling gegeven. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entreeprijs is € 20,50. Meer informatie via de website van MIMIK . ‘Ongeschreven’ is de eerste avondvullende voorstelling van Kim, een stand-up show pur sang, live, rauw […] Lees verder »

Theatertip – LevensLONG (Ludique)

Een universeel liefdesverhaal met muziek en teksten van Robert Long LevensLONG – Ludique Na een uitverkochte tournee van ‘LevensLONG’ in het voorjaar van 2023 en de successen in Duitsland, Oostenrijk en België, keert LUDIQUE! in het jaar dat Robert Long zijn 80ste verjaardag gevierd zou hebben, met een reprise van deze bijzonder muziektheatervoorstelling in de […] Lees verder »

Theatertip – Sven Ratzke – Marlène

De internationale theaterhit Marlene komt naar Nederland. Een wervelend muziektheaterstuk over legende Marlene Dietrich: filmgodin vol mysterie en glamour, die als chansonnière een tweede wereldcarrière beleefde en de laatste jaren van haar leven, volledig teruggetrokken in haar Parijse appartement, de isolatie verkoos. Marlene (met Sven Ratzke in de rol van legende Marlene Dietrich) Het is 3 november […] Lees verder »

Theatertip – Alex Klaasen

Alex Klaasen is terug, zónder ponies deze keer! Alex Klaasen – No Ponies (een éénmansrevue) Na het overweldigende succes van Showponies 1, 2 en Snowponies is Alex Klaasen weer alleen. Gewoon, omdat hij daar behoefte aan heeft. Even niet dat gehinnik om hem heen, even niet constant dat paradepaardje moeten uitgangen. Nee, gewoon even tijd […] Lees verder »

Theatertip – Freaky Friday Face Off

Het wordt je als kind al aangeleerd, je oefent het je hele leven, maar het blijft één van de moeilijkste dingen om te doen: jezelf in de ander verplaatsen. Freaky Friday Face Off In Freaky Friday Face Off nemen de acteurs dit wel heel letterlijk: zij wórden de ander. De bliksem slaat in of een […] Lees verder »

Cabarettip – Kirsten van Teijn

COC-leden en bezoekers van deze website kunnen met de kortingscode ‘MIMIKXCOC‘ voor € 15,00 naar deze voorstelling, inclusief drankje na afloop! De code kan op de website worden ingevuld tijdens het bestellen van kaarten. De normale toegangsprijs is € 20,00. Kirsten van Teijn – Jaloezie is een Bitch Kirsten voelt zich een rijke bitch met […] Lees verder »

Met korting naar MIMIK op 24 november!

COC-leden en bezoekers van deze website kunnen met de kortingscode ‘MIMIKXCOC‘ voor € 15,00 per persoon naar een voorstelling van MIMIK, inclusief drankje na afloop! De voorstelling waarvoor deze kortingscode geldt is de theatervoorstelling Orlando (24 november). De code kan op de website van MIMIK worden ingevuld tijdens het bestellen van kaarten. De normale toegangsprijs […] Lees verder »

Theatertip – Orlando

COC-leden en bezoekers van deze website kunnen met de kortingscode ‘MIMIKXCOC‘ voor € 15,00 naar deze voorstelling, inclusief drankje na afloop! De code kan op de website worden ingevuld tijdens het bestellen van kaarten. De normale toegangsprijs is € 21,00. Orlando – Toneelschuur Producties / Loek de Bakker Een nieuwe bewerking van het honderd jaar […] Lees verder »

Cabarettip – Marja van Katendrecht

De Nederlandse Ambassadrice van Rotterdam en theaterpersoonlijkheid Marja van Katendrecht komt het theater verwarmen met haar Relatie Advisatie Show. Nadat Tupperware eenzijdig de relatie met haar verbrak, volgde voor Marja een lastige tijd. Bij de pakken neerzitten is voor haar geen optie en nu voelt zij de noodzaak om diverse relatie-situaties uit het leven te […] Lees verder »

Theatertip – Raymi Sambo maakt

Jezelf zijn is makkelijk, het zijn andere mensen die dat moeilijk maken. “Het is wetenschappelijk bewezen dat je in twee seconden een intuïtief goed oordeel over iemand kunt vellen. Dus als je nu naar mij kijkt, wat zie je? Wat dacht je? In welke categorie plaats je mij: jongen, meisje, non-binair? Wat is dat eigenlijk? […] Lees verder »

Ex­po­si­tie ‘Komt een mens bij de dokter’

De reizende tentoonstelling ‘Komt een mens bij de dokter’ is te zien in de centrale hal van het Deventer Ziekenhuis. Deze reizende tentoonstelling over inclusieve zorg is een initiatief van alliantie Gezondheidszorg op Maat (bestaande uit WOMEN Inc., COC Nederland en Rutgers) in samenwerking met stichting Open Mind. Deventer Ziekenhuis – centrale hal Nico Bolkensteinlaan 75 in Deventer […] Lees verder »

Theatertip – I’m Still Standing

Dit theaterseizoen komt er een droom uit voor Jamai. Samen met zijn live-band én piano bezoekt Jamai de mooiste theaters in Nederland en België om een tribute te brengen aan zijn muzikale held, Elton John.  Jamai brengt een kleurrijk en opzwepend concert als ode aan deze zanger, componist en pianist. Zijn muziek is de rode […] Lees verder »

Theatertip – Sven Ratzke – Marlène

De internationale theaterhit Marlene komt naar Nederland. Een wervelend muziektheaterstuk over legende Marlene Dietrich: filmgodin vol mysterie en glamour, die als chansonnière een tweede wereldcarrière beleefde en de laatste jaren van haar leven, volledig teruggetrokken in haar Parijse appartement, de isolatie verkoos.   Het is 3 november 1960. Marlene is terug in Berlijn. Ze zit in de […] Lees verder »

Theatertip – The Freddy Mercury Story

THE FREDDY MERCURY STORY Crazy Little Things – Queen Tribute band Hij was ongrijpbaar tijdens zijn leven, ondanks talloze documentaires en films. Freddie Mercury is en blijft de meest magische ster in de geschiedenis van de popmuziek. Popjournalist, schrijver, Veronica-DJ en drummer Jean-Paul Heck dook net als bij de vorige show Queen: The Story in […] Lees verder »

Theatertip – COCK (Theater Oostpool)

Theater Oostpool – COCK (Try-out) Een scherp en humoristisch toneelstuk over liefde, identiteit en seksualiteit. Een prikkelend drama, vol vermakelijke en hartverscheurende dialogen. Wanneer John een pauze inlast in de relatie met zijn vriend, ontmoet hij tot zijn eigen verbazing de vrouw van zijn dromen. Vol schuldgevoel en besluiteloosheid begint hij aan een provocerende zoektocht […] Lees verder »

Theatertip – Gemma

Gemma is een ontroerend en verlichtend verhaal over een zoektocht naar identiteit en zelfacceptatie, gespeeld en geschreven door acteur en regisseur Fabian Claes Jansen.      Er is eigenlijk maar één vrouw in het harde offshore leven van Gert en dat is Gemma.   Maar Gemma is nog niet zichtbaar. Alleen voor Gert.   Totdat ze er wel uit móet. Naar […] Lees verder »

Documentaire en tentoonstelling over Intersekse

In het Etty Hillesum Centrum (Roggestraat 3 te Deventer) is momenteel een tentoonstelling met werk van autodidact kunstenaar IS.A. Deze als intersekse geboren persoon maakt schilderijen waarin de worsteling met gender verbeeld wordt. Tijdens de openingsavond wordt een documentaire over IS.A vertoond van Eveline van Dijck en vindt een gesprek plaats over Intersekse o.l.v. Jaap […] Lees verder »

Muziektip – Francis van Broekhuizen zingt Callas

Francis van Broekhuizen – 100 jaar Maria Callas Prima donna van onze tijd, Francis van Broekhuizen, kruipt in de huid van Maria Callas. Zij vertelt en bezingt haar bewogen levensverhaal met haar mooiste aria’s La divina Maria Callas, geroemd om haar bijzondere stemgeluid, haar ongelooflijke muzikaliteit en haar fenomenale acteertalent. Ze kon vrijwel alles zingen […] Lees verder »

Theatertip – Boys Won’t Be Boys

Boys Won’t Be Boys – Met lokale Apeldoornse cast! Een theatrale happening met echte mensen. BOYS WON’T BE BOYS geeft persoonlijke en eerlijke verhalen over mannelijkheid een podium, en is een wervelende vrijplaats voor een diverse groep spelers met talent om mens te zijn. We verschillen, nou en? Niemand past precies in het hokje man, en precies […] Lees verder »

COC Songfestival 2023 in Leeuwarden

Op zaterdag 16 december vindt de 27e (!) editie van het COC Songfestival plaats in Leeuwarden. COC Deventer & omstreken neemt deze keer niet deel, maar wil je het toch meemaken dan is hieronder de informatie om er bij te zijn. Kaarten zijn te koop via deze link. De kortingscode voor COC-leden is: COCSFFRL (let […] Lees verder »

Gay Leesclub gestart in Arnhem

In Arnhem is sinds kort een Gay Leesclub gestart. Het is na Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam de vijfde Gay Leesclub in Nederland. Wie deel wil nemen om samen met anderen mooie Gay-boeken te bespreken kan zich aanmelden via deze website (Instagram) of via deze link (mailadres). Lees verder »

Contact

Bezoekadres
Bierstraat 54
7416 AM Deventer

E info@cocdeventer.nl

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

cocdeventer.nl
© 2024 COC Deventer e.o. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.

Toegangelijkheid