Deventer

Algemene Ledenvergadering COC Deventer & Omstreken

Maandag 22 april – van 20.15 tot 22.00 uur (inloop vanaf 20.00 uur) Locatie COC Deventer & Omstreken Bierstraat 54 – 7416 AM Deventer Jaarverslag COC Deventer & omstreken – 2023 Uitnodiging ALV Hierbij nodigt het bestuur van COC Deventer & Omstreken je uit voor de algemene ledenvergadering (ALV) op maandag 22 april 2024 van […] Lees verder »

Algemene Ledenvergadering op maandag 22 april

Maandag 22 april – van 20.15 tot 22.00 uur (inloop vanaf 20.00 uur) Locatie COC Deventer & Omstreken Bierstraat 54 – 7416 AM Deventer Jaarverslag COC Deventer & omstreken – 2023 Uitnodiging ALV Hierbij nodigt het bestuur van COC Deventer & Omstreken je uit voor de algemene ledenvergadering (ALV) op maandag 22 april 2024 van […] Lees verder »

LHBTI+ Face It – King´s Karaoke op vrijdag 26 april

Op vrijdag 26 april wordt door LHBTI+ Face It een King´s Karaoke georganiseerd. De locatie is het Etty Hillesum Centrum (Roggestraat 3 in Deventer) en de Karaoke start om 20.00 uur. Vanaf 19.30 kun je naar binnen en de entree is gratis. De organisatie, bestaande uit Jill (transvrouw) en Nancy, zorgt voor een open en […] Lees verder »

Queer Mi-Bo bij Coffee Together op 26 april

Vrijdag 26 april van 17.00 tot 19.30 uur Coffee Together (Lange Bisschopstraat 40 in Deventer) Koningsnacht beginnen bij de Queer mi bo! Het kan met een gezellige borrel vanuit Coffee Together. Eigenaar Edwin geeft de mogelijkheid om na sluitingstijd gebruik te maken van zijn knusse koffiehuis.  Daarvoor dank!  Vind je het leuk om kennis te maken […] Lees verder »

Zondagmiddagsalon op 28 april

Op zondag 28 april 2024 is het ZondagMiddagSalon bij Café De Herberg aan de Polstraat 62 te Deventer. Een prima plek om gezellig bij te kletsen met oude bekenden en nieuwe gezichten te leren kennen. En dat alles in een gemoedelijke sfeer. Het Salon start om 16.00 uur en gaat door tot 19.00 uur. Ook […] Lees verder »

Men Meet Men in juni

Vrijdag 14 juni is het weer Men Meet Men op de vertrouwde locatie in de kelder van de Vrijmetselaars aan de Rijkmanstraat 10 te Deventer. Men Meet Men richt zich op homo- en biseksuele mannen vanaf 18 jaar; Trans-, non-binaire-, intersekse- en queermannen die zich thuis voelen bij ons zijn van harte welkom. Vanaf 20.00 […] Lees verder »

Filmtip – Housekeeping for Beginners

Filmtheater Gigant (Nieuwstraat 377 in Apeldoorn) Filmtheater MIMIK (Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer)   Housekeeping For Beginners (Polen/Australië/Verenigde Staten 2023) De veelgeprezen filmmaker Goran Stolevski komt met een film die de universele waarden van familie onderzoekt, zowel onze biologische familie als de familie die we zelf uitkiezen. Dita heeft nooit moeder willen worden, maar […] Lees verder »

Dodenherdenking en Kranslegging op 4 mei

Op 4 mei worden slachtoffers van oorlogssituaties en vervolging sinds de Tweede Wereldoorlog herdacht. Namens COC Deventer & Omstreken wordt een krans gelegd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de homovervolging tijdens de oorlog. Ook wordt stilgestaan bij de slachtoffers van LHBTI+ gerelateerd geweld die sindsdien zijn gevallen. Jaarlijks wordt op meerdere plekken binnen de […] Lees verder »

Filmtip – Love Lies Bleeding

Filmtheater Gigant (Nieuwstraat 377 in Apeldoorn) Filmtheater MIMIK (Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer)   Love Lies Bleeding (Verenigd Koninkrijk/ Verenigde Staten 2024) In een afgelegen dorp in New Mexico wordt het leven van sportschoolmanager Lou (Kristen Stewart) volledig op zijn kop gezet wanneer bodybuilder Jackie in haar sportschool verschijnt. Jackie, die werkt bij de […] Lees verder »

LHBTI+ Face-It! – Partytime

Op vrijdag 28 juni 2024 organiseert LHBTI+ Face-It weer een feest in de kelder van Café De Hip (Brink 21 in Deventer). Tijdens deze avond zorgt de DJ voor stampende hits. Het feest begint om 20.00 uur en gaat door tot 00.30 uur. De entreeprijs is € 5,00 (kassa aan de deur) en is voor […] Lees verder »

Queer Mi-Bo bij Coffee Together

Vrijdag 26 april van 17.00 tot 19.30 uur Coffee Together (Lange Bisschopstraat 40 in Deventer) Koningsnacht beginnen bij de Queer mi bo! Het kan met een gezellige borrel vanuit Coffee Together. Eigenaar Edwin geeft de mogelijkheid om na sluitingstijd gebruik te maken van zijn knusse koffiehuis.  Daarvoor dank!  Vind je het leuk om kennis te maken […] Lees verder »

LHBTI+ Face-It! – King’s Karaoke op 26 april

Vrijdag 26 april van 20.00 tot 22.00 uur Etty Hillesum Centrum – Roggestraat 3 in Deventer Op vrijdag 26 april 2024 organiseert LHBTI+ Face-It een King’s Karaoke in het Etty Hillesum Centrum (Roggestraat 3 in Deventer) en deze is voor iedereen toegankelijk! De Karaoke begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur kun je alvast […] Lees verder »

LHBTI+ Face It wint Diversiteitsprijs 2024

Op 21 maart was het De Dag Tegen Discriminatie en werd bij Stichting Masohi (Moluks Cultureel Centrum) in Deventer de Diversiteitsmarkt gehouden. Organisaties uit Deventer die zich inzetten voor verbinding tussen groepen mensen konden zich aan een breed publiek presenteren. Dit publiek bracht daarbij ook de stem uit voor de persoon, activiteit of organisatie die […] Lees verder »

Filmtip – All of Us Strangers

Filmtheater Luxor (Houtmarkt 64 in Zutphen) Filmtheater MIMIK (Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer) ALL OF US STRANGERS (Verenigd Koninkrijk 2023) Adam ontmoet een mysterieuze buurman waar hij een relatie mee krijgt, ondertussen wordt hij getrokken naar de stad waar hij opgroeide en het huis waar zijn ouders woonden; daar lijkt niks veranderd in […] Lees verder »

IJssel Dykes – Zaalsport of wandelen

Lijkt het je leuk om samen met andere LHBTI-vrouwen te sporten kom dan een keer een avond meedoen of neem contact op met ijsseldykes@cocdeventer.nl. De laatste Winterwandeling is op zondag 24 maart! Vanaf donderdag 4 april weer wekelijks een avondwandeling (verzamelen om 19.45 uur bij de Sportzaal Duivengang/Windroos). Samen sporten, wandelen, maar bovenal ontspannen! De […] Lees verder »

Men Meet Men op 10 mei

Vrijdag 10 mei 2024 is het café van Men Meet Men op de vertrouwde locatie in de kelder van de Vrijmetselaars (Rijkmanstraat 10 in Deventer).  Men Meet Men richt zich op homo- en biseksuele mannen vanaf 18 jaar; Trans-, non-binaire-, intersekse- en queermannen die zich thuis voelen bij ons zijn van harte welkom. Vanaf 20.00 […] Lees verder »

Bijeenkomst werkgroep Non-Binair op 18 maart 2024

Op maandag 18 maart 2024 om 19:30 houdt de werkgroep non-binair een eerste meeting. De meeting vindt plaats op de COC locatie in Deventer (Bierstraat 54). De meeting is voor iedereen die zich identificeert als non-binair. De eerste meeting staat in het teken van kennismaking en samen praten over onze behoeftes om anderen te ontmoeten. […] Lees verder »

Afterparty Internationale Vrouwendag op 9 maart

Afterparty Internationale Vrouwendag met DJ Miss-Lizz Zaterdag 9 maart van 16.00 tot 20.00 uur De Fermerie (Muggeplein 9 in Deventer) – Entree € 7,50 Op zaterdag 9 maart wordt een groots Vrouwenfeest georganiseerd onder de naam ‘Afterparty Internationale Vrouwendag’.  Dit feest wordt gehouden in de Fermerie (Muggeplein 9 in Deventer en is van 16.00 tot […] Lees verder »

ZondagMiddagSalon op 28 april

Zondag 28 april van 16.00 tot 19.00 uur Café De Herberg – Polstraat 62 in Deventer Op zondag 28 april is er weer een ZondagMiddagSalon, opnieuw bij Café De Herberg aan de Polstraat 62 te Deventer. Een prima plek om gezellig bij te kletsen met oude bekenden en nieuwe gezichten te leren kennen. En dat […] Lees verder »

Het Verschil 2024 – Dag tegen Discriminatie

Diversiteitsmarkt van 7.30 tot 19.30 uur Kei13 – Wezenland 582 in Deventer Uitreiking prijs Het verschil door burgemeester Ron König om 19.15 uur Organisaties of personen aanmelden kan tot 10 maart via de website van het Etty Hillesum Centrum.   Het Verschil 2024 is in een nieuw jasje gestoken. Geen nominaties en jury meer, maar […] Lees verder »

Dialoog – Familie in transitie op 6 maart

Woensdag 6 maart – 20.00 uur Bibliotheek Centrum – Stromarkt 18 in Deventer Toegang voor vrouwen – Deelname is gratis Familie in transitie – in hoeverre kan jij jezelf zijn in je eigen familie(systeem) als transpersoon?  We gaan het hebben over de transitie van een transpersoon en bespreken genderdiversiteit.  Jill is oprichter en coördinator van LHBTI+ […] Lees verder »

Zondagmiddagsalon met Maxwell Street

Op zondag 24 maart 2024 is het ZondagMiddagSalon bij Café De Herberg aan de Polstraat 62 te Deventer. En deze middag zal de akoestische band Maxwell Street een optreden verzorgen. Een prima plek om gezellig bij te kletsen met oude bekenden en nieuwe gezichten te leren kennen. En dat alles in een gemoedelijke sfeer. Het […] Lees verder »

Filmtip – Drive-Away Dolls

Filmtheater MIMIK (Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer) DRIVE-AWAY DOLLS (Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2023) Drive-Away Dolls is een heerlijk chaotische komische thriller in het idioom van een lesbische B-film. Het scenario is geschreven door regisseur Ethan Coen samen met zijn vrouw Tricia Cooke, die ook editor was van meerdere Coen Brother-films. Inbegrepen: veel actie, […] Lees verder »

Finest Drag Overijssel op 13 mei

Op maandag 13 mei organiseren COC Deventer & Omstreken en COC Zwolle gezamenlijk een Drag Verkiezing onder de naam Finest Drag Overijssel. Ben jij de beste, mooiste, leukste of meest spectaculaire Drag Artist van Overijssel? Schrijf je dan in voor de eerste editie van deze Drag verkiezing op maandag 13 mei 2024 in De Hip […] Lees verder »

Dialoog – Familie in transitie

In aanloop van Internationale Vrouwendag (women only) Deelname is gratis, maar graag wel vooraf aanmelden. Familie in transitie – in hoeverre kan jij jezelf zijn in je eigen familie(systeem) als transpersoon?  We gaan het hebben over de transitie van een transpersoon en bespreken genderdiversiteit.  Jill is oprichter en coördinator van LHBTI+ Face It en organiseert maandelijks […] Lees verder »

Finest Drag Overijssel op 13 mei

Op maandag 13 mei organiseren COC Deventer & Omstreken en COC Zwolle gezamenlijk een Drag Verkiezing onder de naam Finest Drag Overijssel. Ben jij de beste, mooiste, leukste of meest spectaculaire Drag Artist van Overijssel? Schrijf je dan in voor de eerste editie van deze Drag verkiezing op maandag 13 mei 2024 in De Hip […] Lees verder »

Theatertip – Boys Won’t Be Boys op 24 februari

Boys Won’t Be Boys Een theatrale happening met echte mensen. Zaterdag 24 februari – Voorstellingen om 19.30 en om 21.00 uur Bergkerk (Bergkerkplein 1 in Deventer) – Entree € 10,00 BOYS WON’T BE BOYS geeft persoonlijke en eerlijke verhalen over mannelijkheid een podium, en is een wervelende vrijplaats voor een steeds wisselende groep spelers met […] Lees verder »

Queer Mi-Ko bij Coffee Together

Nieuwe datum binnenkort bekend Coffee Together (Lange Bisschopstraat 40 in Deventer) Let op: verplaatst naar een nieuwe locatie en naar de zaterdagmiddag!  Na de eerste geslaagde Queer Middag Borrel in Deventer in 2024 bij Coffee Together wordt binnenkort een nieuwe bijeenkomst gepland. Zodra de nieuwe datum bekend is zal deze natuurlijk op de website van […] Lees verder »

Filmtip – Portrait de la Jeune Fille en Feu (inclusief filmcursus)

Filmtheater MIMIK (Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer) Maandag 18 maart – Aanvang 19.30 uur – Inclusief Filmcursus door Jan Salden Docent filmtheorie en cursusgever Jan Salden vraagt zich al jaren af waarom film hem zo weet te raken. In deze laatste cursus over Franse Cinema verdiepen we ons in Franse films vanaf het […] Lees verder »

Men Meet Men op 12 april

Vrijdag 12 april 2024 is het café van Men Meet Men op de vertrouwde locatie in de kelder van de Vrijmetselaars (Rijkmanstraat 10 in Deventer).  Men Meet Men richt zich op homo- en biseksuele mannen vanaf 18 jaar; Trans-, non-binaire-, intersekse- en queermannen die zich thuis voelen bij ons zijn van harte welkom. Vanaf 20.00 […] Lees verder »

Bijeenkomst werkgroep Non-Binair op 18 maart 2024

Op maandag 18 maart 2024 om 19:30 houdt de werkgroep non-binair een eerste meeting. De meeting vindt plaats op de COC locatie in Deventer (Bierstraat 54). De meeting is voor iedereen die zich identificeert als non-binair. De eerste meeting staat in het teken van kennismaking en samen praten over onze behoeftes om anderen te ontmoeten. […] Lees verder »

Nieuwe locatie COC in Deventer geopend

Grand Opening nieuwe locatie COC Deventer & Omstreken Bierstraat 54 in Deventer Op vrijdag 26 januari 2024 werd in aanwezigheid van zo’n vijftig belangstellenden de nieuwe locatie van COC Deventer & omstreken geopend. De aanwezigen werden toegesproken door COC-voorzitter Aquine Zondag en de wethouder van Deventer Rob de Geest. De echte opening door het knippen […] Lees verder »

A-Meezing Spel-Show met Miss Rose Murphy

De A-Meezing Spel-Show onder leiding van Miss Rose Murphy wordt gehouden op zaterdag 24 februari bij ’t Hof van Colmschate aan de Holterweg 104 in Colmschate. Een bijzondere Bingo-avond, want niet de balletjes met nummers, maar allerlei muziekfragmenten bepalen een volle bingokaart. Lekker meezingen en ook nog eens de kans om prijzen te winnen. En […] Lees verder »

Theatertip – Boys Won’t Be Boys in de Bergkerk

Boys Won’t Be Boys Een theatrale happening met echte mensen. BOYS WON’T BE BOYS geeft persoonlijke en eerlijke verhalen over mannelijkheid een podium, en is een wervelende vrijplaats voor een steeds wisselende groep spelers met talent om mens te zijn. We verschillen, nou en? Niemand past precies in het hokje man, en precies dat willen […] Lees verder »

LHBTI+ Face It – Love My Bingo!

Februari is de maand van de liefde en dus wordt op vrijdag 23 februari door LHBTI+ Face It een Love My Bingo georganiseerd. De locatie is het Etty Hillesum Centrum (Roggestraat 3 in Deventer) en de bingo start om 20.00 uur. Vanaf 19.30 kun je naar binnen en kom op tijd, want er vallen weer […] Lees verder »

COC Deventer & Omstreken opent locatie

COC Deventer en omstreken heeft na jaren weer een eigen onderkomen, en de eerste Pride is in de maak Artikel uit De Stentor (27-01-2024) door Kyrie Stuij – Foto door Ronald Hissink Er waait een frisse wind door het COC van Deventer, Apeldoorn en Zutphen. Na negen jaar heeft de belangenorganisatie weer een eigen onderkomen […] Lees verder »

Theatertip – Punch (vrijdag 26 januari)

Op vrijdag 26 januari 2024 wordt in Theater MIMIK (Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer een bijzondere theatervoorstelling gegeven. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entreeprijs is € 20,00. Meer informatie via de website van MIMIK . In Een stel mannenpinguïns ontmoeten twee stellen elkaar, een mannenstel en een vrouwenstel. Om hun kinderwens waar […] Lees verder »

Theatertip – Twee Oude Vrouwtjes

Op vrijdag 31 mei 2024 wordt in Theater MIMIK (Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer) een bijzondere theatervoorstelling gegeven. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entreeprijs is € 21,00. Meer informatie via de website van MIMIK . Twee Oude Vrouwtjes is een poëtische en oergeestige voorstelling naar het gelijknamige boek van Toon […] Lees verder »

Jong&Out Queer Meetup Deventer op 19 januari 2024

Op vrijdag 19 januari wordt in de nieuwe locatie van COC Deventer & Omstreken een MeetUp voor Jong&Out en Queer jongeren georganiseerd. Tijdens de ontmoetingsavond wordt een leuke Quiz gespeeld. Deze avond begint vanaf 19.00 uur en is gratis toegankelijk voor jongeren tot 21 jaar. Inclusief een hapje en een drankje! De nieuwe locatie is […] Lees verder »

Uitwerking ‘Anders Nog Iets?’ gepresenteerd

Op 1 november 2023 werd door Roze 50+ de werkconferentie ‘Anders nog iets?‘ in Deventer georganiseerd. Voor alle deelnemers,  maar ook voor alle andere geïnteresseerden, zijn deze week de uitkomsten van deze conferentie gepresenteerd. Hiermee gaat de organisatie van de conferentie, samen met vertegenwoordigers van diverse instanties en verenigingen, aan de slag te gaan om […] Lees verder »

Opening nieuwe locatie COC in Deventer

Grand Opening nieuwe locatie COC Deventer & Omstreken Vrijdag 26 januari vanaf 16.00 uur Bierstraat 54 in Deventer Entree gratis – Graag vooraf aanmelden via deze link Op vrijdag 26 januari 2024 wordt vanaf 16.00 uur de nieuwe locatie van COC Deventer & omstreken ingenomen. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te […] Lees verder »

Vrouwenfeest op 9 maart

Op zaterdag 9 maart wordt een groots Vrouwenfeest georganiseerd onder de naam ‘Afterparty Internationale Vrouwendag’.  Dit feest wordt gehouden in de Fermerie (Muggeplein 9 in Deventer en is van 16.00 tot 20.00 uur. DJ Miss Lizz zorgt voor de muziek en de organisatie zorgt voor de hapjes. De entree is € 7,50. Dit Vrouwenfeest is […] Lees verder »

LHBTI+ Face It – Informatie LHBTIQ+ & Veiligheid

Op vrijdag 26 januari 2024 is de bijeenkomst van  LHBTI+ Face It in de grote zaal van het gebouw van de Vrijmetselaars (Rijkmanstraat 10 in Deventer). Vanaf 19.30 uur kun je naar binnen en om 20.00 uur start het programma. Deze informatieve avond staat in het teken van LHBTIQ+ & Veiligheid. Informatie- en Ontmoetingsavond Gelukkig […] Lees verder »

Nieuwe mannen welkom bij De Kringen Deventer

Er is weer plaats voor nieuwe mannen bij gespreksgroep De Kringen in Deventer; er zullen maximaal tien leden bij onze kring aangesloten zijn. De Kringen Deventer is in eerste instantie een mannenpraatkring, maar bij voldoende belangstelling doen we ook actieve dingen zoals samen uit eten of een avond bowlen bijvoorbeeld. Er is geen leeftijdsgrens, maar […] Lees verder »

Jong&Out Queer Meetup Deventer op 19 januari 2024

Op vrijdag 19 januari wordt in de nieuwe locatie van COC Deventer & Omstreken een MeetUp voor Jong&Out en Queer jongeren georganiseerd. Tijdens de ontmoetingsavond wordt een leuke Quiz gespeeld. Deze avond begint vanaf 19.00 uur en is gratis toegankelijk voor jongeren tot 21 jaar. Inclusief een hapje en een drankje! De nieuwe locatie is […] Lees verder »

LHBTI+ Face-It! – Oud & Nieuw Feest

Op zondag 31 december 2023 organiseert LHBTI+ Face-It een bruisend Oud & Nieuw Feest in het gebouw van de Vrijmetselaars (Rijkmanstraat 10) in Deventer. De zaal op de begane grond wordt ingericht als feestelijke dansruimte en in de gemoedelijke kelderbar kun je lekker bijkletsen. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk dankzij de lift. Het feest begint om […] Lees verder »

Ladies Lounge in 2024

Op deze middag organiseren we weer een Ladies Lounge . De locatie wordt binnenkort bekend gemaakt, maar schrijf de datum alvast in je nieuwe agenda voor 2024! Natuurlijk is deze vrouwenbijeenkomst op de zondagmiddag net als voorheen: een leuk middagcafé waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee. Voor een drankje, (ont-)spanning en vermaak… […] Lees verder »

LHBTI+ Face-It! – Oud & Nieuw Feest op 31 december

Op zondag 31 december 2023 organiseert LHBTI+ Face-It een bruisend Oud & Nieuw Feest in het gebouw van de Vrijmetselaars (Rijkmanstraat 10) in Deventer. De zaal op de begane grond wordt ingericht als feestelijke dansruimte en in de gemoedelijke kelderbar kun je lekker bijkletsen. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk dankzij de lift. Kaarten kosten € 12,50 […] Lees verder »

Muzikale Kerstbingo op zaterdag 23 december

Dragpalace Muzikale Bingo in kerstsfeer onder leiding van Miss Rose Murphy wordt gehouden op zaterdag 23 december bij Café De Herberg aan de Polstraat 62 te Deventer. Geen balletjes met nummers, maar allerlei muziekfragmenten bepalen een volle bingokaart. Lekker meezingen en ook nog eens de kans om prijzen te winnen. En dat alles in een gemoedelijke sfeer. […] Lees verder »

Roze verhalencafé in Bibliotheek Deventer verplaatst naar 2024

Het Roze Verhalencafé in Bibliotheek Deventer dat op vrijdag 8 december (Paarse Vrijdag) zou worden gehouden gaat niet door. Er wordt een nieuwe datum gepland, ergens in 2024. Dat wordt dan ook op deze website bekend gemaakt! Maar mensen die een speciaal verhaal willen vertellen met een roze tintje mogen zich wel alvast aanmelden. Zodra […] Lees verder »

Geen Zondagmiddagsalon in december

Op zondag 24 december zal er geen ZondagMiddagSalon plaatsvinden! Als alternatief kan men 23 december naar de Muzikale Kerstbingo in Café De Herberg (Polstraat 62 te Deventer) of 31 december naar het LHBTI+ Oud&Nieuwfeest (Rijkmanstraat 10 te Deventer). Het eerstvolgende ZondagMiddagSalon is op zondag 28 januari 2024 bij Café De Herberg (Polstraat 62 in Deventer). Lees verder »

Klussers gezocht voor inrichten nieuwe locatie COC

Vanaf 2024 heeft COC Deventer & Omstreken in een voormalig schoolgebouw aan de Bierstraat in Deventer een eigen locatie om kleinschalige activiteiten te kunnen organiseren. Daarom wordt er in de maand december hard gewerkt aan het inrichten van deze ruimte, zodat er in het nieuwe jaar een frisse start kan worden gemaakt. Een eerst activiteit […] Lees verder »

Uitgaanstip – Boogie Nights (70s, 80s en 90s Revival)

Met Boogie Nights wordt het Burgerweeshuis weer omgetoverd tot de ultieme discotheek. We pakken weer groots uit met o.a. onze verlichte dansvloer en de videoclips uit de 70s, 80s en 90s. Het leukste feestje van Deventer maken we samen. Het feest is in de Concertzaal van Burgerweeshuis (Bagijnenstraat 9 – Deventer) en begint om 20.00 […] Lees verder »

TV-tip – Deventer Regenboogstad bij Salland Magazine terugkijken

Het TV-programma Salland Magazine op de regionale zender Salland1 sprak op donderdag 23 november met Suzanne Kerkdijk (Pride-66), Joep van der Schoot (Roze 50+) en Jill Woerts (LHBTI+ Face It). Aan bod kwamen o.a. de werkconferentie ‘Anders Nog Iets’, LHBTI+ Face It en de betekenis van Deventer als Regenboogstad. Deze uitzending op Salland TV is […] Lees verder »

Cabarettip – Gavin Reijnders met Glittermoe

Op zaterdag 13 januari 2024 wordt in Theater MIMIK (Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer een bijzondere cabaretvoorstelling gegeven. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entreeprijs is € 19,00. Meer informatie via de website van MIMIK . Gavin is wel een beetje klaar met constant aan zichzelf werken. Na iedere fout die […] Lees verder »

Danstip – moOn productions – Hendrik Aerts

Op vrijdag 15 december wordt in Theater MIMIK (Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer een bijzondere dansvoorstelling gegeven. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entreeprijs is € 21,00. Meer informatie via de website van MIMIK . Jij was zo lief voor me. Te lief. Ik ben erin gestikt.  Een expressionistische voorstelling over de […] Lees verder »

Theatertip – Punch – Een stel mannenpinguïns

Op vrijdag 26 januari 2024 wordt in Theater MIMIK (Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer een bijzondere theatervoorstelling gegeven. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entreeprijs is € 20,00. Meer informatie via de website van MIMIK . In Een stel mannenpinguïns ontmoeten twee stellen elkaar, een mannenstel en een vrouwenstel. Om hun kinderwens waar […] Lees verder »

LHBTI+ Face It – Informatie & Pub Quiz op 24 november

Op vrijdag 24 november is de bijeenkomst van  LHBTI+ Face It in de grote zaal van het gebouw van de Vrijmetselaars (Rijkmanstraat 10 in Deventer). Vanaf 19.30 uur kun je naar binnen en om 20.00 uur start het programma. Eerst vertelt Joep van der Schoot hoe het gaat met het verloop van de onlangs gehouden […] Lees verder »

Theatertip – Nouveau Fuck

Op zaterdag 24 februari 2024 wordt in Theater MIMIK (Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer) een bijzondere theatervoorstelling gegeven. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entreeprijs is € 20,00. Meer informatie via de website van MIMIK . Nouveau Fuck is een beweging, een levensstijl, een manier van kijken. Onbeschaamd, onbescheiden en radicaal […] Lees verder »

Documentaire en tentoonstelling over Intersekse

In het Etty Hillesum Centrum (Roggestraat 3 te Deventer) is momenteel een tentoonstelling met werk van autodidact kunstenaar IS.A. Deze als intersekse geboren persoon maakt schilderijen waarin de worsteling met gender verbeeld wordt. Tijdens de openingsavond wordt een documentaire over IS.A vertoond van Eveline van Dijck en vindt een gesprek plaats over Intersekse o.l.v. Jaap […] Lees verder »

Cabarettip – Kim Schuddeboom

Op vrijdag 2 februari 2024 wordt in Theater MIMIK (Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer) een bijzondere cabaretvoorstelling gegeven. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entreeprijs is € 20,50. Meer informatie via de website van MIMIK . ‘Ongeschreven’ is de eerste avondvullende voorstelling van Kim, een stand-up show pur sang, live, rauw […] Lees verder »

Jaarplannen & Begroting 2024 (aangepaste versie)

Download hier de Jaarplannen en Begroting 2024 (aangepaste versie) Op woensdag 8 november werden de Jaarplannen en Begroting 2024 besproken tijdens de Algemene Ledenvergadering van COC Deventer e.o.. Tijdens deze vergadering konden leden en belangstellenden meepraten over het beleid van de vereniging voor de toekomst. De vergaderstukken (Jaarplannen en begroting 2024) zijn op een aantal […] Lees verder »

Internationale Transgender Gedenkdag

Op maandag 20 november staan de drie COC-verenigingen in Overijssel (COC Twente-Achterhoek, COC Deventer & Omstreken en COC Zwolle) gezamenlijk stil bij de Internationale Transgender Gedenkdag. In café De Hip (Brink 21 in Deventer) start vanaf 19.00 uur een gezamenlijk programma en worden de namen voorgelezen van transpersonen die slachtoffer werden van transfobie. Ook is […] Lees verder »

Internationale Transgender Gedenkdag op 20 november

Op maandag 20 november staan de drie COC-verenigingen in Overijssel (COC Twente-Achterhoek, COC Deventer & Omstreken en COC Zwolle) gezamenlijk stil bij de Internationale Transgender Gedenkdag. In café De Hip (Brink 21 in Deventer) start vanaf 19.00 uur een gezamenlijk programma en worden de namen voorgelezen van transpersonen die slachtoffer werden van transfobie. Ook is […] Lees verder »

Theatertip – Alex Klaasen

Alex Klaasen is terug, zónder ponies deze keer! Alex Klaasen – No Ponies (een éénmansrevue) Na het overweldigende succes van Showponies 1, 2 en Snowponies is Alex Klaasen weer alleen. Gewoon, omdat hij daar behoefte aan heeft. Even niet dat gehinnik om hem heen, even niet constant dat paradepaardje moeten uitgangen. Nee, gewoon even tijd […] Lees verder »

Theatertip – Freaky Friday Face Off

Het wordt je als kind al aangeleerd, je oefent het je hele leven, maar het blijft één van de moeilijkste dingen om te doen: jezelf in de ander verplaatsen. Freaky Friday Face Off In Freaky Friday Face Off nemen de acteurs dit wel heel letterlijk: zij wórden de ander. De bliksem slaat in of een […] Lees verder »

Cabarettip – Kirsten van Teijn

COC-leden en bezoekers van deze website kunnen met de kortingscode ‘MIMIKXCOC‘ voor € 15,00 naar deze voorstelling, inclusief drankje na afloop! De code kan op de website worden ingevuld tijdens het bestellen van kaarten. De normale toegangsprijs is € 20,00. Kirsten van Teijn – Jaloezie is een Bitch Kirsten voelt zich een rijke bitch met […] Lees verder »

LHBTI+ Face It – Informatie & Pub Quiz

Op vrijdag 24 november is de bijeenkomst van  LHBTI+ Face It in de grote zaal van het gebouw van de Vrijmetselaars (Rijkmanstraat 10 in Deventer). Vanaf 19.30 uur kun je naar binnen en om 20.00 uur start het programma. Eerst vertelt Joep van der Schoot hoe het gaat met het verloop van de onlangs gehouden […] Lees verder »

Met korting naar MIMIK op 24 november!

COC-leden en bezoekers van deze website kunnen met de kortingscode ‘MIMIKXCOC‘ voor € 15,00 per persoon naar een voorstelling van MIMIK, inclusief drankje na afloop! De voorstelling waarvoor deze kortingscode geldt is de theatervoorstelling Orlando (24 november). De code kan op de website van MIMIK worden ingevuld tijdens het bestellen van kaarten. De normale toegangsprijs […] Lees verder »

Theatertip – Orlando

COC-leden en bezoekers van deze website kunnen met de kortingscode ‘MIMIKXCOC‘ voor € 15,00 naar deze voorstelling, inclusief drankje na afloop! De code kan op de website worden ingevuld tijdens het bestellen van kaarten. De normale toegangsprijs is € 21,00. Orlando – Toneelschuur Producties / Loek de Bakker Een nieuwe bewerking van het honderd jaar […] Lees verder »

Geslaagde werkconferentie ‘Anders Nog Iets?’

Anders Nog Iets? Sfeerimpressie door Reindert Meutstege – Foto’s: Daan Obdeijn Fotografie Op woensdag 1 november 2023 werd de werkconferentie ‘Anders Nog Iets?’ namens COC Deventer en omstreken gehouden bij De Gasfabriek in Deventer. Met deze conferentie hoopte de organisatie een flinke eerste stap te zetten om de inclusie van regenboog-ouderen in de regio Deventer en […] Lees verder »

Algemene Ledenvergadering op woensdag 8 november

Bibliotheek Centrum (Theaterzaal) – Stromarkt 18 in Deventer Woensdag 8 november vanaf 20.00 uur (inloop vanaf 19,30 uur) Voor leden en belangstellenden – Leden; denk aan de Lidmaatschapskaart! Download hier de Jaarplannen en Begroting 2024 Op woensdag 8 november worden de Jaarplannen en Begroting 2024 besproken tijdens de Algemene Ledenvergadering van COC Deventer e.o.. Ook […] Lees verder »

Queer Borrel bij DAVO

Let op: de datum van de volgende Queer Borrel wordt binnenkort bekend gemaakt Binnenkort wordt weer een Queer Borrel in Deventer georganiseerd bij Bierencafé DAVO (Sluisstraat 6). Vanaf 19.00 uur ben je welkom en de borrel gaat door tot 22.00 uur. DAVO reserveert enkele tafels en COC Deventer e.o. zorgt voor de bitterballen! Verder zijn […] Lees verder »

Algemene Ledenvergadering

Op woensdag 8 november worden de Jaarplannen en Begroting 2024 besproken tijdens de Algemene Ledenvergadering van COC Deventer e.o.. Ook wordt er gestemd over leden van het bestuur. Verder kunnen leden en belangstellenden meepraten over het beleid van de vereniging voor de toekomst. Let wel; alleen leden van COC Deventer hebben stemrecht, dus denk aan […] Lees verder »

Theatertip – Raymi Sambo maakt

Jezelf zijn is makkelijk, het zijn andere mensen die dat moeilijk maken. “Het is wetenschappelijk bewezen dat je in twee seconden een intuïtief goed oordeel over iemand kunt vellen. Dus als je nu naar mij kijkt, wat zie je? Wat dacht je? In welke categorie plaats je mij: jongen, meisje, non-binair? Wat is dat eigenlijk? […] Lees verder »

Ex­po­si­tie ‘Komt een mens bij de dokter’

De reizende tentoonstelling ‘Komt een mens bij de dokter’ is te zien in de centrale hal van het Deventer Ziekenhuis. Deze reizende tentoonstelling over inclusieve zorg is een initiatief van alliantie Gezondheidszorg op Maat (bestaande uit WOMEN Inc., COC Nederland en Rutgers) in samenwerking met stichting Open Mind. Deventer Ziekenhuis – centrale hal Nico Bolkensteinlaan 75 in Deventer […] Lees verder »

Filmtip – Blue ID op 23 oktober

Maandag 23 oktober om 20.00 uur MIMIK – Achter de Muren Vispoort 10 b te Deventer   Blue ID (Turkije 2022) Op 4 oktober 2012 krijgt voormalig acteur Rüzgar Erkoçlar zijn eerste testosteroninjectie. Een belangrijke stap in zijn geslachtsbevestiging is gezet. Maar als de media lucht krijgen van zijn transitie, wordt zijn persoonlijk leven aan […] Lees verder »

Conferentie ‘Anders Nog Iets?’ op 1 november

Woensdag 1 november 2023 – Start 13.30 uur (inloop 13.00 uur) Locatie: De Gasfabriek – Zutphenseweg 6b – 7418 AJ Deventer Aanmelden niet meer mogelijk – Deelnemerslijst is vol Bekijk hier de folder van ‘Anders Nog Iets?’ (PDF)   Werkconferentie ‘Anders nog iets?’ van het COC Deventer e.o. wordt op 1 november 2023 gehouden met betrekking tot de […] Lees verder »

Theatertip – COCK (Theater Oostpool)

Theater Oostpool – COCK (Try-out) Een scherp en humoristisch toneelstuk over liefde, identiteit en seksualiteit. Een prikkelend drama, vol vermakelijke en hartverscheurende dialogen. Wanneer John een pauze inlast in de relatie met zijn vriend, ontmoet hij tot zijn eigen verbazing de vrouw van zijn dromen. Vol schuldgevoel en besluiteloosheid begint hij aan een provocerende zoektocht […] Lees verder »

Regenboogconvenant: € 80.000 voor Deventer

De gemeente Deventer blijft zich de komende jaren gericht inzetten voor de emancipatie en acceptatie van lhbtiq+ inwoners. Wethouder Rob de Geest (Inclusie) ondertekende op een bijeenkomst in Ede hierover een intentieverklaring met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Deventer ontvangt voor de komende vier jaar € 80.000 van dit ministerie om het […] Lees verder »

Documentaire en tentoonstelling over Intersekse

In het Etty Hillesum Centrum (Roggestraat 3 te Deventer) is momenteel een tentoonstelling met werk van autodidact kunstenaar IS.A. Deze als intersekse geboren persoon maakt schilderijen waarin de worsteling met gender verbeeld wordt. Tijdens de openingsavond wordt een documentaire over IS.A vertoond van Eveline van Dijck en vindt een gesprek plaats over Intersekse o.l.v. Jaap […] Lees verder »

LHBTI+ Face It – Halloween Bingo!

Op vrijdag 27 oktober wordt door LHBTI+ Face It een Halloween Bingo georganiseerd. Kom als jezelf, als heks of welke andere uiting dan ook. Kom op tijd, er vallen weer super leuke prijzen te winnen. We spelen drie rondes; graag contant afrekenen. De eerste en tweede ronde à € 3,00 en de hoofdprijsronde à € […] Lees verder »

Ladies Lounge

Op 29 oktober wordt weer Ladies Lounge georganiseerd in de kelder van Café De Hip aan de Brink 21 in Deventer. DJ Ilja zal zorgen voor de muziek, dus er kan gedanst worden! Natuurlijk is deze vrouwenbijeenkomst op de zondagmiddag net als voorheen: een leuk middagcafé waarbij vrouwen gezellig kunnen (bij)kletsen. Neem je vriendinnen mee. […] Lees verder »

Conferentie ‘Anders Nog Iets?’

Woensdag 1 november 2023 – Start 13.30 uur (inloop 13.00 uur) Locatie: De Gasfabriek – Zutphenseweg 6b – 7418 AJ Deventer Aanmelden niet meer mogelijk – Deelnemerslijst is vol Bekijk hier de folder van ‘Anders Nog Iets?’ (PDF)   Werkconferentie ‘Anders nog iets?’ van het COC Deventer e.o. wordt op 1 november 2023 gehouden met betrekking tot de […] Lees verder »

Coming Out Dag voor nieuwe website

Op Coming Out Dag op woensdag 11 oktober wordt de nieuwe website van COC Deventer & Omstreken gelanceerd. Dit zal plaatsvinden in parkcafé Mees op het Vogeleiland (Stationsstraat 2 te Deventer) en de activiteit wordt gehouden van 19.30 tot 22.00 uur. De website wordt gemaakt met ondersteuning van mediabedrijf Thumbs Up en momenteel werkt men […] Lees verder »

Oud-bestuurslid Harrie Prijs overleden

We hebben het trieste bericht ontvangen dat op 11 september oud-bestuurslid van COC Deventer & Omstreken (indertijd COC IJsselstreek) Harrie Prijs op 84-jarige leeftijd is overleden. Harrie was van 1977 tot 1983 actief als penningmeester bij het COC in Deventer. Daarna moest hij deze functie opgeven om belangenverstrengeling te voorkomen; Harrie was namelijk de eigenaar […] Lees verder »

Roze Wandeling – COC IJsselstreek – periode 1984-2005

In 1984 was de opening in aanwezigheid van burgemeester Posthuma. Een week na de opening gingen er stenen door de ruit door jongeren van een nabijgelegen jongerencentrum. Ook tijdens de Nieuwjaarsviering op 1 januari 1988 was het raak; er gingen stenen door twee ramen en een groepje jongens viel bij de ingang het publiek lastig. […] Lees verder »

Roze Wandeling – COC Deventer – periode 2005-2015

Doordat de ingang nu veel zichtbaarder was speelde het COC meer in op de activiteiten in de binnenstad. Dat was een belangrijke stap voorwaarts voor velen; een ingang direct aan het grote uitgaansplein; zichtbaar en niet weggestopt in een achterafstraatje. De oude kelder, die daarvoor door andere verenigingen voor SM-activiteiten gebruikt was, werd omgeturnd in […] Lees verder »

Roze Wandeling 06 Brink 64a – Café Face It

COC in de jaren 2005 – 2015 Loop terug de Assenstraat uit en ga direct om de hoek links naar Brink 64a.     Het pand aan de Assenstraat was inmiddels zwaar verouderd en ook was de huurprijs flink gestegen. COC Deventer ging op zoek naar een nieuwe locatie maar bleef uiteindelijk dicht bij huis. […] Lees verder »

Roze Wandeling – Het Eurovisie COC-festival

Van 1995 tot 2002 werd in het COC-café aan de Assenstraat ieder voorjaar het Eurovisie COC-festival gehouden, een parodie-avond rondom het bij homo’s zeer populaire Eurovisie Songfestival. Deelnemers baseerden hun act op een origineel songfestivalnummer om daar vervolgens iets geheel anders mee te doen. Van 2003 tot 2008 vond dit festival plaats in Theatercafé Bouwkunde […] Lees verder »

Roze Wandeling – Roze Kast en Filmavonden

Vanaf 1985 tot 1993 had het COC in haar eigen pand een bibliotheek genaamd ‘De Vriendschap’. Na een grote verbouwing in 1996 en ook met de verhuizing naar de Brinkzijde kreeg een nieuwe bibliotheek een prominente plek binnen het COC-café. Vanaf 2012 staat deze collectie in de Roze Kast van de Centrumbibliotheek, aangevuld met nieuwe […] Lees verder »

Roze Wandeling 07 Brink 70 – Voormalige Bibliotheek

Over Roze Kasten en het Songfestival Loop verder de Brink op richting de Wilhelminafontein en stop bij Brink 70.     Op deze locatie was tot 2018 de Openbare Bibliotheek gevestigd, voordat deze verhuisde naar het nieuw gebouw aan de Stromarkt. Vanaf 2009 werkt COC Deventer met de Bibliotheek samen om tal van roze activiteiten […] Lees verder »

Roze Wandeling 08 Brink 89 – Het Penninckshuis

De ‘Coming Out Church’ Vervolg de wandeling door de Brink aan uw linkerhand te volgen. Voorbij het Deventer Koekhuisje gaat u linksaf en zo loopt u tegen het Penninckshuis aan op nummer 89.     Achter deze gevel bevindt zich nu de VVV en de Remonstrantse Geloofsgemeenschap. In 1974 werden in dit gebouw de toespraken […] Lees verder »

Roze Wandeling 09 Bergstraat 19 – Huis De Papegaai

De ‘Sinterklaasmoord’ Steek de Brink over richting de Wilhelminafontein en ga vervolgens de Bergstraat in. Stop bij het pand aan de linkerkant met de houtgesneden papegaai boven de deur.     Onder was de woning van Hugo Bootsma, een oud-topman van uitzendketen Randstad. In Deventer was deze alleenstaande 46-jarige man een graag geziene gast in […] Lees verder »

Roze Wandeling 10 Golstraat 12 – Gaycafé De Écurie

De ‘Paardenstal’ Loop terug naar de Brink, houdt rechts aan, ga langs de voormalige Luxorbioscoop en ga daar de Golstraat in. Stop bij nummer 12.     In 2004 werd Deventer verrijkt met het commerciële Gay-café ‘De Écurie’, o.a. gestart door voormalig COC café-coördinator Martin. De Franse naam, welke ‘paardenstal’ betekend, was een verwijzing naar […] Lees verder »

Roze Wandeling 11 Hoek Keizerstraat-Pikeursbaan – Gedempte Gracht urinoir

Urinoir bij de Paardenstallen Loop de Golstraat verder uit, sla linksaf en steek de Walstraat over. Ga de overdekte steeg in gelijk rechts en ga via de trap naar beneden*. Loop het paadje door en ga rechts de Geert Grootestraat in. Sla aan het einde linksaf de Pikeursbaan in. Stop aan het einde bij de […] Lees verder »

Roze Wandeling 12 Op de Keizer 28 – Café Leerink

Achterin de bar bij ‘Moeke’ Leerink Ga linksaf de Keizersstraat, steek deze over en loop richting Brink. Ga de eerste weg rechtsaf (deze heet nog Keizerstraat) en loop door naar Op de Keizer. Ga door tot voorbij de achterzijde van de HEMA (rechts is de parkeergarage). Stop bij Op de Keizer 28, cybershop Bull’s.   […] Lees verder »

Roze Wandeling – Homo-Ontmoetingsplaatsen

Het fenomeen ‘homo-ontmoetingsplaats’ is niet iets van de laatste tijd. Al voor de 17e en 18e bestaat er documentatie over ‘banen’ in de Nederlanden, zoals het Haagse Bos en het Lange Voorhout in Den Haag en bij de Dom in Utrecht. Het Engelse woord ‘cruising’ én het Nederlandse woord ‘baan’ voor de plaats waar seksuele […] Lees verder »

Roze Wandeling 13 Achter de Broederen – Urinoir

Loeren bij de kerk Ga iets terug en sla rechts de Smidsgang in. Loop deze uit en ga in de Smedenstraat naar rechts. Vervolg deze tot je bij een kruispunt komt en ga daar linksaf Achter de Broederen in. Blijf aan de linkerzijde en stop aan de zijkant van de Broederenkerk.     Hier stond, […] Lees verder »

Contact

Bezoekadres
Bierstraat 54
7416 AM Deventer

E info@cocdeventer.nl

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

cocdeventer.nl
© 2024 COC Deventer e.o. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.

Toegangelijkheid