Cocktail

Cocktail, het maatjesproject van het COC, brengt lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) asielzoekers in contact met Nederlandse LHBT’s. Door het organiseren van sociale activiteiten doorbreekt het maatjesproject het sociale isolement waarin veel LHBT-asielzoekers zich bevinden als ze naar Nederland komen. Je kunt je opgeven voor het project door een e-mail te sturen naar cocktail@cocdeventer.nl, onder vermelding van je naam en je woonplaats.

Cocktail heeft contacten met de AZC’s in Apeldoorn, Schalkhaar en Zutphen. Op deze AZC’s werken aandachtsfunctionarissen LHBTI met wie de coördinator van Cocktail regelmatig overleg heeft en doorverwijzingen krijgt. De coordinator zorgt voor en match met een Nederlands maatje. Naast het maatjesproject organiseert Cocktail ook bijeenkomsten voor LHBTI-asielzoekers uit de regio van COC Deventer.

Naast contacten met de AZC’s zijn er ook contacten met de andere Cocktail-afdelingen in Nederland en met de GGD en met vluchtelingenwerk in deze regio.

Meer informatie over het maatjesproject is te vinden via de landelijke website van COC Nederland.

Meer informatie over de doelgroep; ga naar Asielzoekers onder het kopje ‘voor wie‘.

Contact

Bezoekadres
Bierstraat 54
7416 AM Deventer

E info@cocdeventer.nl

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

cocdeventer.nl
© 2024 COC Deventer e.o. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.

Toegangelijkheid